Annebaba tutumları makale

Anne Baba Tutumları. Ana babalar, çocuklarını toplum kurallarına göre doğru olarak kabul edilen gelenek ve görenekler doğrultusunda yetiştirirler. Doğumdan itibaren çocuk, etrafındaki doğal ve sosyal çev. Tuğba DEMİRÖZ ANNE BABA TUTUMLARI Çocuk, özel haller dışında (anne ve veya babanın vefatı, boşanma, çocuk yetiştirme kurumuna verilme, evlatlık verilme…) genellikle anne babası tarafından büyütülür.


Bu çalışmamada anne baba tutumları ve okul öncesi çağdaki çocuğun sosyalleşmesine etkileri detaylı bir şekilde araştırılarak sonuçları ortaya konmuştur.

Bununla birlikte, akademik başarısı yüksek olan öğrencilerin, düşük akademik başarıya sahip olanlara göre daha yüksek iyimserlik düzeyine. Bunun için, bu alanda yazılan eserler ve yapılmış çalışmalar incelenerek, bir sonuca ulaşılmaya çalışılmış ve buradan hareketle ebeveynlere bazı önerilerde bulunulmuştur.


Bu öğrenmesüreci, bebeklikten itibaren başlar. Ailede, çocuk için ilk model kişiler anne-babadır. Bazıları istenmeyen çocuk. Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir.


Söz konusu anne-baba tutumları aşağıda sıralanmıştır: Otoriter Tutum. Bu anne-baba tutumunda çocuğu olduğu gibi kabul etme ve çocuğa ilgi düşük iken, çocuk üzerindeki kontrol isteği çok yüksektir.

Otoriter anne-baba sevgisini, çocuk onların istediği gibi davrandıkça (koşullu) gösterir. Sevgiyi bir pekiştireç. Yapılan bir çalımada lise öğrencilerinin utangaçlıklarının algılanan anne baba tutumları ile ilikili olduğu sonucuna ulaılmıtır. Benimsediğiniz tutum ve davranışlar çocuğunuzun psikolojik gelişimi açısından çok önem taşımaktadır.


Ana-babaların çocuklarına yönelttikleri tutumun. Aslında bir çocuğun yetişmesinden, başarı ya da başarısızlıklarından yalnızca veya yüzde yüz ana-babayı sorumlu tutmak doğru değildir. Bu yüzden bu yazı dizimizde. Ebeveynlerin tutumları bu faktörlerin en önemlilerinden biri olarak kabul edilir çünkü çocuk, anne ve babası nasıl davranıyorsa dünyadaki herkesin aynı şekilde davrandığını zanneder ve onları rol model alır.


Ebeveynlerin kişilik özellikleri, yaşadıkları sosyal, kültürel çevre bu tutumların oluşumunda etkili olur. Bu derleme makale, anne babaların çocuk yetiştirme tutumları ve tutumlar üzerine kültürün etkisini irdelemek amacıyla hazırlanmıştır. Bizim aile içinde gösterdiğimiz tutarsız davranışlar yada olusuzluklar,onların gelişimi üzerinde etkili oluyor. Unutmamalıyızki bugünün çocuklarını yarına en iyi şekilde yetiştirip,iyi birer.


Yani, anne babaların ve öğretmenlerin gösterdikleri farklı anne baba tutumları, çocukların nasıl bir birey olarak yetişeceği üzerinde belirleyici rol oynamaktadır. Araştırmanın amacı da Okul Öncesi.


Yazar Notu: Bu makale, birinci yazarın yüksek lisans tezinin bir bölümünden oluturulmu tur. Doktora öğrencisi, MersinÜniversitesi, Psikoloji Bölümü, sndogruyol(at)gm.

New York’ta dünyaya gelen Diana Baumrin anne-baba tutumları üzerine çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar ebeveynlerin çocuk yetiştirmelerine temel olabilecek teoriler içermektedir. Bu ailelerde ciddi bir iletişim kopukluğu gözlenilir ve çocuk yanlızlığa itilir.


ANNE – BABA TUTUMLARI ANNE BABA TUTUMLARI Aşırı Baskıcı ve Otoriter Tutum Aşırı Hoşgörülü,Serbest Tutum Aşırı Koruyucu Tutum Dengesiz ve Kararsız Tutum İlgisiz ve Duyarsız Tutum Demokratik Tutum AŞIRI BASKICI VE OTORİTER TUTUM Aşırı Baskıcı ve Otoriter Tutum Çocuğun ilgi ve istekleri dikkate alınmaz. Bu tutuma sahip anne babalar, çocuklarına sıcak davranır ve koşulsuz saygı ve sevgi gösterirler.


Ebeveynlerin çocuklarına karşı sergilemiş oldukları davranış şekilleri ve tutumları, anne-baba ile çocuk arasındaki ilişkinin yön ve şeklini belirlemektedir. Bu nedenle anne-baba tutumları çok önemli.


Sayfaları karıştırırken bu konuya denk geldim. Uzman psikolog Zeynep. Elbette ilk okulumuz evimiz, ilk öğretmenlerimiz de anne babalarımızdır.


Disiplin denilen süreç öncelikle ailemizin tutumlarıyla başlar ve sürer. Genel olarak bakıldığında anne baba tutumları olarak belirgin bazı davranış kalıpları görüyoruz. Böyle çocuklarda yetersizlik, öz güven eksikliği ve aşırı hırslı olma gibi özellikler görülür.


Ayrıca, anne baba tutumları da davranış problemlerine neden olabilmektedir. Veri toplama araçları, örneklemdeki öğrencilere aratırmacılar tarafından uygulanmıtır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ