Yeşil pasaport yenileme 2019

Pasaport Cüzdan Bedelleri. Ayrıca pasaportun kaybedilmesi halinde de sadece pasaport cüzdan bedelini yatırmanız gerekmektedir. Kamu kurumu çalışanlarına ve devlet memurlarına verilen bir hak olan yeşil pasaport ücretleri ile ilgili en güncel bilgileri derledik. Yeşil pasaport, diğer pasaportlardan özellikle bordo pasaporttan oldukça farklıdır.


Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır.


Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması. Hususi pasaport yenileme işlemi için de ilk önce randevu almalısınız. Daha sonra sizden istenilen evrakları hazırlayarak randevu saatinde nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz. Herhangi bir harç parası yatırmanıza gerek yok.


Bankaya gittiğinizde sadece pasaport defter bedelini yatırmak istediğinizi belirtin. Yakın bir zaman sonra Avukatlar da yeşil pasaport alabilecek.


Bordo pasaport ile yalnızca 1ülkeye vizesiz gidebilirsiniz. Tek fark pasaportunuzun süresi devam ederken isim değişikliği veya pasaport defterinde sayfa kalmaması gibi nedenlerle pasaport süresini uzatmadan sadece defteri yenilemek mümkün olmaktadır. PASAPORT HARÇ ÜCRETLERİ.


Harç ücretlerinde pasaportunuzun süresine göre değişiklik uygulanır. Fakat defter bedelleri sabittir, pasaport sürenize veya türene göre değişmez. Yıllık sabit bir ücret belirlenir.


Değerli kağıt ücreti veya cüzdan bedeli olarak da anılır. Bu ikisini karıştırmayın. Hepimizin bildiği gibi en çok kullanılan iki adet pasaport çeşidi bulunmaktadır.


Yenileme işlemi için yine adet biyometrik fotoğraf, eski yeşil pasaport, nüfus cüzdanı, pasaport cüzdan bedeli dekontu, öğrenci için ise ekstra olarak öğrenci belgesi ile birlikte randevuya gidilmesi gerekmektedir. Başvuru menüsünden kendi adınıza ya da yakınlarınız adına başvuru yapabilirsiniz. Randevu seçimi sırasında nüfus cüzdanı ya da TC kimlik.


Yeşil pasaport yenileme 2019

Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir. Süre bağlamında en fazla yıllık verilen yeşil pasaportlar için gerekli evraklar, umumi pasaport için istenen evraklarla birtakım benzerliklere sahiptir.


Yeşil pasaport yenileme 2019

Bu belgeler hazırlanıp konsolosluklara teslim edilmelidir. Aynı zamanda bordo pasaporttan da farklı olarak yalnızca belgenin olması.


Bildiğiniz üzere kısa zaman önce sahte pasaport kullanımını önlemek adına e- pasaport adımına geçiş yapıldı. Detaylar haberimizde. Bütün evraklarınızı sorunsuz şekilde tamamladıktan sonra randevu saatinde kurumda bulunarak ve gerekli harç bedelini. Yapılacak olan işlemler vaktimizin yalnızca küçük bir kısmını almaktadır.


Sanıldığı kadar bizleri zorlayıcı nitelikte bir işlem değildir. Hangi pasaport türünü kullanıyorsanız kullanın pasaport yenileme hakkına. Bilindiği üzere yeşil pasaportta harç bedeli ödenmemektedir. Sadece defter ücreti olan söz konusu meblağı ödeyerek yeşil pasaportunuzu yeniletebilirsiniz.


Hepsinin cevabını yazımızda vereceğim. Emekli veya çekilme nedeniyle hususi damgalı pasaport başvurusunda bulunan hak sahiplerinden talep formu yerine bir defaya mahsus mensubu bulunduğu kurum.


Yeşil pasaport yenileme 2019

Ancak bu çekeceğiniz fotoğraf ile kolay bir şekilde pasaport bilgilerinize erişebilirsiniz. Bu yazımızda yeşil veya bordo gibi çeşitli pasaportlarınızın kaybolması durumunda ne yapmanız gerektiğini detaylı olarak anlattık.


Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden. Umuma mahsus pasaportlar aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve 4-yıllık sürelerle verilir.


Bu süreler dolduğunda pasaport yenileme işlemlerinizi aşağıdaki belgelerle birlikte gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ