Su faturasına itiraz nasıl yapılır İskİ

Fatura İtiraz Nasıl Yapılır ? Bugün eve girerken su faturasını gördüm aldım. Aaa fatura tutarına baktım normalde -tl arası gelen faturam 1tl gelmiş. Hemen hatalı okuma yapılmış mı diyerek su saatimi kontrol ettim. Bu yazımızda su faturasına nasıl itiraz edilir sorusuna cevap vereceğiz.


Dilekçe örneğimizi kendinize uyarlamayı unutmayınız. Aboneler çıkartılan faturaların yüksek olduğu gerekçesiyle itiraz başvurusu yapmadan önce sayaçlarının tüketim göstergesini okuyarak faturada okuma hatası olup olmadığını kontrol etmeleri, okuma hatası olmadığı takdirde tesisatta kaçak olup olmadığını kontrol ettirmeleri, tesisatta kaçak yoksa su sayacının fazla tüketim kaydedip kaydetmediğinin kontrolü için.


Düzenlenen kanun ile haksız bir fatura durumunda gün içerisinde itiraz hakkı vardır. Elektrik faturanız kullanımınıza göre çok yüksek geldiğinde itiraz hakkınız doğacaktır.


Bu durumda aboneye tahakkuk eden su miktarı "ortalama tahakkuk" ile belirlenir ve Sayaç Muayene bedeli ile birlikte ilk okuma dönemindeki faturasına eklenir. Sayaç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenmiş standartlardaki Su Sayaçları Tamir ve Ayar İstasyonunda ilgili Bakanlık teşkilatı tarafından kontrol edilir.


Su faturasına itiraz nasıl yapılır İskİ

Su faturalarınıza itiraz edebilmeniz için İSKİ ’nin web sayfasına üye olmanız gerekmektedir. Bireysel Abone Kurumsal Abone TC Kimlik Numaranızı giriniz.


SKİ, ayrıca son teknolojik sistemler ile bireylere anlık bilgi. SKİ personeli mukavele evrakı ile abonenin belirlediği adreste aboneden imza almakta ve bu işlemler sonrasında su kullanıma açılmaktadır. Abonelik İptali ve Yeni Adrese Abonelik İstanbul sınırları dâhilinde başka adrese taşınacak olan vatandaşlarımız da internet sitesi üzerinden ilk adresindeki aboneliği iptal ve yeni adrese abonelik işlemlerini aynı anda. GDAŞ faturaları nereye şikayet edilir?


Yüksek doğalgaz faturasına itiraz başvurusu nasıl yapılır ? Su faturasına itiraz edilerek tekrar hesaplanması istenebilir. Aboneliğinizin bulunduğu adreste yapılacak planlı su kesintilerinden haberdar olmak istiyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak cep telefon numaranızı güncelleyiniz.


Su faturasına itiraz nasıl yapılır İskİ

Cep telefonu onay kodu almak için en alttaki resimdeki değeri de girmeniz gerekmektedir. Mevcut su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerinin başka bir kişi tarafından kullanılacak olması durumunda "isim değişikliği" işlemi yapılabilir. Suyu fiilen kullanan kişinin, aboneliği kendi adına alması esastır.


Abonelik isim değişikliği işlemi İSKİ web sitemizden ve ALO 1Çağrı Merkezimizden de yapılabilmektedir. Kullanmadığı Silivri’deki yazlığına gönderilen su faturasına itiraz ettiği için, partisinden İSKİ ’nin önünde ’özür’ açıklaması yapması istendiğini belirten Fahrettin.


SKİ Alo 1servisi gün saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Yaz aylarında su sıkıntısı çeken ilçesinde adet su kuyusu daha açılacak. SKİ Abonelik İptali Nereden Yapılır ? SKİ abonelik iptali birkaç yöntemle gerçekleşebilir.


Ya da faturada adı yazan kişi, bir başka kişiye abonelik iptali için noter onaylı vekalet verebilir. Böylece yetkilendirilen kişi de abonelik iptali yapabilir. Su Parası İtiraz İçin Müracaat SGK tarafına itirazları herkes biliyor ama sgk aşamasında bulunan iski gibi kurumlara nasıl itiraz oluyor onu tam olarak SGK sayfası bile yazmadı ama biz bu sgk işlemleri doğrultusunda nasıl itiraz edilir, hangi dilekçe yazılır yada hangi işlemlerden geçerek sgk işlemleri yapılır hep beraber sgk tarafından göreceğiz.


Eğer müşteri hizmetlerinden ya da fatura dökümünden ayrıntısına ulaşıp da tatmin olunmazsa geriye tek yol şikayet kalır. Doğalgaz faturasına nasıl itiraz edildiği yoğun olarak araştırılıyor.


Su faturasına itiraz nasıl yapılır İskİ

Koronavirüs nedeniyle evde kaldığımız dönemde birçok vatandaşa yüksek doğalgaz faturası gelmesi sonucu. Konu hakkında soru, sorun yada görüşlerinizi yorum bölümünden iletebilirsiniz. Zamma tepki gösteren çiftçilere, İSKİ, "Beğenmiyorsanız şehre gidin" diyerek büyük bir skandala imza attı. ASAT borç sorgulama sonucu vatandaş su faturasına yansıyan bedelin, kullandığı sudan daha fazla olduğunu düşünüyorsa, itiraz hakkı bulunmaktadır.


Günümüzde çok nadir yaşanmak ile birlikte kimi zaman fatura bedeli, gerçek kullanım bedelinden yüksek gelebiliyor. Bu gibi durumlarda faturaya itiraz edilebiliyor.


Peki, elektrik faturasına itiraz nasıl yapılır ? Ancak, gerek faturanın tebliğinde ve gerekse ona karsı yapılacak itirazda, tebliğ veya itirazın noter aracılığıyla veya iadeli taahhütlü bir mektupla ya da telgrafla yapılması gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ