Endüstriyel tasarım tescili belgesi

Endüstriyel tasarım tescili belgesi

Aksi taktirde endüstriyel tasarım tescil belgesi alınamaz. Dünyaya gönderildiği zamandan bu yana, insanoğlu, birçok icat yapmıştır. Günümüz teknolojinin temelini oluşturan bu icatlar, günümüzde büyük bir hızla üretilmeye devam etmektedir.


Eğer ürününüzde bulunan renk, şekil, çizgi vb unsurların daha önceden sergilenmemiş ve tamamen size ait olduğunu düşünüyorsanız tasarım tescili için başvuru yapabilirsiniz. Marka Patent alanında uzman kadrosuyla birlikte sizlere kaliteli hizmet vermektedir. Aynı markanızın ismi gibi, logonuzun da diğer logolara benzemeyen bir yapıda olması gerekir.


ENDÜSTRİYEL TASARIM NEDİR? Tescilli endüstriyel tasarım sahibi, bu tescil hükümsüz kılınmadıkça tasarımını kullanabilir.


Somut uyuşmazlıkta da davalı, usulüne uygun şekilde tescil ettirmiş bulunduğu tasarım tescil belgesine dayanarak, yasal şikâyet hakkını kullanmıştır. Patent, bir çalışmanın taklidini engellemek için, bütün isim ve kullanım hakkını tapulama işlemidir. Yayınlanan tasarımlar ay süreyle ilanda kalır.


Bu süreç boyunca herhangi bir itiraz olmaz ise, tasarım tescili kesinleşir ve tasarım tescil belgesi başvuru sahibine gönderilir. Bu işlem toplam 4’er kez uygulanmakta ve genel toplamda endüstriyel tasarım tescili koruma süresi yıl olarak tasarım sahibine koruma hakkı. Tasarım Tescil Belgesi Nasıl Alınır? Bu görünümler ürünün teknik özelliklerini kesinlikle içermez.


Endüstriyel tasarım tescili belgesi

Patent uzman vekilleri ile endüstriyel tasarımlarınızın tescil işlemlerine başlamadan önce ücretsiz tasarım ön araştırma hizmeti sunmaktadır. Burdaki önemli nokta bir tasarımın söz konusu olmasıdır. Bunun için de, bu değişiklikler Türk Patent Enstitüsü’ne bildirilmelidir.


Patent ile karıştırılan faydalı model belgesi hem zaman hem de masraf açısından daha elverişlidir. Somut olayda, davalıya ait olan endüstriyel tasarım tescili, 23. Endüstriyel tasarım, bir ürünün dış görünüşünü ifade eder.


Bu tescilin hükümsüzlüğüne karar verilmesi talebiyle açılan dava sonucu, İstanbul 2. Taklit ürüne veya ürünü üreten araçlara el konulması, el konulan araçların mülkiyetinin hak sahibine verilmesi, hak sahibinin uğradığı maddi zararların tazmini, mahkeme kararlarının basın yoluyla açıklanabilmesi gibi imkanlar tasarım hak sahibine verilmiştir. Bu süre be yılda bir yenilenmek suretiyle toplam yıla kadar uzatılabilir.


Tescil gerçekletikten sonra tasarım hakkı tasarımcıya veya onun hukuki haleflerine aittir. Elbette eğer tescili varsa. Mühendislik bilimleri dahil, görsel ya da teknik anlamda yeni ürün oluşturmanın temeli olan endüstriyel tasarım, bugün şirketlerin rekabetçe üstün olmak için kullandıkları en önemli araçlardan biri.


Hizmetler sunmaktadır. END Tescili Belgesi nasıl alınır?


Adres : İkitelli O. Dünyada ve ülkemizde serbest rekabet piyasasında, aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar için müşteri tercihlerinin kendi ürünlerinde yoğunlaşmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri de tasarımdır. Bilgi Almak İçin Lütfen Bize Yazın.


Endüstriyel tasarım tescili belgesi

Bir endüstriyel tasarım sadece tescil edildiği ülke sınırları içerisinde korunmaktadır. Yurtdışında faaliyet gösteren firmalar, tasarımlarını yurtdışında da tescil ettirmelidir aksi takdirde firmalar hem maddi hem de manevi kayıplarla karşı karşıya kalabilmektedirler. Bu belge ile tasarımların korunma süresi başvuru tarihinden başlayarak yıldır. Bu süre yıl bitiminde yenilenebilir ve toplam olarak yıla kadar uzatılabilmektedir.


Taraflar arasında görülen davada. YTL’ ye kadar para cezasına hükmedilebilir. Bir başvuruda aynı alt sınıfa ait pek çok ürün bir arada tescil işlemi gerçekleşebilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ