Garanti belgesi zorunluluğu olmayan ürünler

MADDE – (1) Üretici ve ithalatçılar, tüketicilere yönelik ürettikleri veya ithal ettikleri, bu Yönetmeliğe ekli listede yer alan kullanılmamış mallar için garanti belgesi düzenlemek zorundadırlar. Birincil içeriğe geç. Satın aldığımız ürünlerin garanti belgeleri yok.


Sanayi bakanlığının sitesinden incelediğimde kullandığımız ürünlerin ithalinde garanti belgesi. Saat duruyor garanti belgesiyle gönderin diyorlar içinden çıkmadı müşteri hizmetleri cevap vermiyor bir daha almam.


Orijinal mi şüphe duyuyorum araştıracağım orijinal çıkmasa gerekli mercilere başvuracağım zaten. GARANTİ BELGESİ DÜZENLEME ZORUNLULUĞU : İmalatçı-üretici veya ithalatçılar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için Bakanlıkça onaylı garanti belgesi düzenlemek zorundadır.


Garanti belgesi zorunluluğu olmayan ürünler

CE Belgesi Zorunluluğu. Avrupa Birliği pazarında satılacak bir ürünün eğer Avrupa Birliği Direktiflerinden birinin veya birkaçının kapsamına giriyorsa CE Markasını taşıması yasal bir zorunluluktur.


Bakan Ergün, iki önemli yönetmelikte değişiklik çalışması yaptıklarını, bundan böyle satılan mala ait faturanın garanti belgesi. Sadece ürün üreticisine ticaret yapma imkanı verir. Ancak, CE işaretinin Avrupa Birliği standartlarına uygun olduğu belirtilmelidir.


Belirli kontrol ve testlerden geçmemiş tek bir ürün CE işaretli olamaz. Eğer ürününüz bu tip bir zorunluluk içinde ise ürünün üzerinde, ambalajında ve ürün hakkındaki tüm dokümanlar da bu belge bulunmak. Mevcut yasalar gereğince garanti belgesi olmayan ürünün satılması yasaktır.


Bu nedenle, garanti belgesini almakla kendinizi güvenceye aldığınız gibi, ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacaksınız. Böylece, korsan ürün imal edenlerin önüne geçmiş olacaksınız.


Halk tabiriyle, merdiven altı ürünler güvenli değildir. Kalitesiz olduğu gibi, arızalanması. Yapılan düzenlemeye göre, galerilerin sattığı araçlara ay garanti zorunluluğu getirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ikinci el oto satışında düzenlemeler.


Garanti belgesi zorunluluğu olmayan ürünler

Meslektaşların Soruları. Tüketici: Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek ya da tüzel. SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN GEREĞİNCE GARANTİ BELGESİ İLE SATILMASI ZORUNLU OLAN ÜRÜNLER LİSTES�.


Bazı ürünler için garanti belgesi düzenlenme zorunluluğu olmadığından, eğer ürünün garanti belgesi yoksa ve sitede garanti süresi belirtilmemişse şirketimizle irtibata geçiniz. Böylece uygulamada görülen belgenin hangi süre aralığında.


Malın bütün parçaları dâhil olmak üzere tamamı garanti kapsamındadır. GOTS ürünlerle ilgili parametreler, kriterler ve limit değerler belirlemiştir. Bu belirlemelere uyulmalıdır. Uygun olmayan alan veya ürünler tespit edilerek geliştirilmelidir.


Tüketicilere garanti belgesiz ürün satılmasının önüne geçilmesi amacıyla yönetmeliklerde tüketici lehine değişiklik yapıldı. Yeni uygulamaya göre artık faturalar garanti belgesi yerine geçemeyecek. Azami tamir süresi de otomotiv sektörü dışından iş gününden iş gününe düşürülecek.


CE Markası (işareti) pek çok kullanıcı tarafından bir kalite sembolü olarak bilinmektedir, CE İşareti ( belgesi ), ürünlerin, amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini, diger bir ifadeyle ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösteren bir işarettir. Fatura garanti belgesi yerine geçmeyecek Sanayi Bakanı Nihat Ergün yönetmelikte değişikliğe giderek tüketiciye garanti belgesiz ürün satmanın önüne geçeceklerini söyledi.


KURUMSAL YATIRIM DANIŞMANLIK. Yabancıların Çalışma İzni, Turizm İşletme Belgesi, Teş.


Garanti belgesi zorunluluğu olmayan ürünler

Kullanım kaynaklı üründe oluşan hasar, kayıp, çalıntı gibi durumlar ve garanti belgesi olmayan ürünler garanti kapsamında değildir. Sektörünün ilk ve tek uygulaması e- garanti ile memnuniyetiniz garanti altında.


Garantinin Teknolojik Hali E- Garanti. Akü e- garanti uygulamasıyla garanti belgesi ve fatura ibraz zorunluluğu olmadan, satın aldığınız akünün garanti süresini inci akü web sitesinden plaka veya akü kodu bilgileri ile takip edebilir ve kolayca servis noktalarından hizmet alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ