Boş tahliye taahhütnamesi geçerliliği

Boş tahliye taahhütnamesi geçerliliği

Hangi durumlarda tahliye taahhütnamesi geçersiz olur? Bu konuda dikkat etmek gerekilen noktalar nelerdir? Buna göre, konut gibi bir gayrımenkulün yani taşınmazın tahliyesi, kiracısının verdiği belli bir zamanda tahliye edeceğine dair taahhütname ile de mümkün olabilmektedir.


KONUT kiranızı ödemezseniz kalan ayların tamamını ödemek zorunda mısınız? Aşağıda yazılı şekilde yapılacak bir tahliye taahhütnamesi örneği yer almaktadır. Bu metni boş bir akağıda çıktı almak suretiyle kiracınıza imzalatarak tahliye taahhüdü alabilirsiniz. Davaya konu tahliye taahhütnamesi matbu olup metin üzerindeki boşlukların elle doldurulması suretiyle tanzim edilmiştir.


Belgenin geçerli sayılabilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Bunlardan en önemlisi ilk kira yılı içinde yapılan sözleşme ile verilmemesi ve tahliye taahhütnamenin mutlaka yazılı bir şekilde hazırlanması gerekir. Borçlar Kanunun 352’nci maddesinde yer aldığı üzere “…kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde…” yazılı olarak yapılmalıdır.


Sözlü şekilde yapılan taahhütnamenin geçerliliği bulunmamaktadır. Elimizde noterden düzenleme şeklinde yapılmış tahliye taahhütnamesi var. Bu tahliye taahhüdüne dayanarak icra takibine başladık.


Tahliye Taahhüdünün Geçerliliği. Geçerli bir tahliye taahhüdünde,hem taahhüt edenin hemde taahhüdü kabul edenin imzasının birlikte olması şarttır eğer yoksa tahliye taahhüdü şekil açısından eksiktir. Meslektaşların Soruları. Taraflar arasında 09.


Bu sözleşmeye kiranın başlangıç tarihi de 15. Türk Borçlar Kanunu madde 352’de düzenlenmiştir.


Başka bir deyişle tahliye taahhütnamesi kiracıyı, kiraladığı gayrimenkulden tahliye etmenin en masrafsız, kolay, hızlı ve etkili yoludur. Bunların başında ilk kira yılı içerisinde değilde bir yıl sonra düzenlenmesi gerekiyor.


Boş tahliye taahhütnamesi geçerliliği

Buna ek olarak her iki tarafından kabul ettiği bir tarih olmalı. Yazılı olarak düzenlenmeli. Noter tahliye taahhütnamesinin düzenlenmesi için herhangi bir mecburiyet yok.


Bununla birlikte geçerli bir tahliye taahhüdü verildikten sonra kiracının vefatı durumunda, tahliye taahhüdü, kiracının mirasçıları bakımından da geçerliliğini koruyacaktır. A bendi gereğince yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve.


Sözlü olan tahliye taahhütnamesinin bir geçerliliği bulunmuyor. Eğer tahliye taahhütnamesi ile kira başlangıç tarihi aynıysa veyahut tahliye taahhütnamesi tarihi kira başlangıç tarihinden önce ise tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılıyor. Birden fazla kiracı olması halinde, tahliye taahhüdünün geçerliliği için taahhüdün tüm. Gayrimenkulün kiracısı için, boş tarihli tahliye taahhütnamesi imzalanmamalıdır.


Sonradan eklenen tarih geçerli sayılır, bu özgür iradeniz dışında ki işlem sonrasında yazılan tarihle geçerli sayılır. Yeni borçlar kanununa göre tahliye taahhütnamesi örneği sayfamızda.


Kira taahhütnamesi. Bu yazımızda tahliye taahhütnamesi ne işe yarar, işe yarar mı, imza tarihi, hangi tarih yazılır, geçerlilik süresi, zorunlu mudur, nasıl doldurulur gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Bu sebeple sözlü olarak akdedilen tahliye taahhüdü geçersizdir. Kanunda ifade edilen yazılılık şartı, adi yazılı olma şartı olarak anlaşılmalıdır.


Taahhütname, kelime manası bir şeyi yapmayı üstüne aldığını bildiren yazılı kâğıt olarak ifade ediliyor. Bir konut sahibi ile kiracı arasında yapılan, kiracının kiraladığı konutu belirli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge tahliye taahhütnamesi olarak biliniyor. Uygulamada, her iki tarih kısmının da boş bırakılarak kiracılardan tahliye taahhütnamesi alındığı bilinmektedir.


Boş tahliye taahhütnamesi geçerliliği

Mal sahibi kiracısını tahliye etmek istediği zaman, duruma uygun bir şekilde boşlukları doldurup işleme koymaktadır. Sayılı ibk gereğince alacaklı imzası ikrar olunsa bile tarihi inkar edilen tahliye taahhüdüne dayalı itirazın kaldırılmasını isteyemeyeceğinden, uyuşmazlığın halli yargılamayı gerektirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ