Taşıma irsaliyesi veirsaliye kapsamında mı

Taşıma irsaliyesi veirsaliye kapsamında mı

Taşıma irsaliyesi farklı bir belgedir. Sevk irsaliyesi ise malı sevk edenlerce düzenlenir. Firmamız demir ticareti yapmaktadır.


Sevke konu edilen mal nakliyeci bir firma aracılığı ile alıcıya ulaştırılıyorsa veya alıcı tarafından satıcıya iade ediliyorsa, bu işlem için alıcı veya satıcı sevk irsaliyesi düzenlemelidir. Bu taşıma irsaliyesi ile 1. Malın alıcıya teslim edilmek üzere satıcı tarafından taşındığı veya taşıttırıldığı hallerde satıcının, teslim edilen malın alıcı tarafından taşınması veya taşıttırılması halinde alıcının, taşınan veya taşıttırılan mallar için sevk irsaliyesi düzenlenmesi ve taşıtta bulundurulması şarttır.


Nakliye faturası kesilirken bu taşıma irsaliyesinin numarasını fatura üzerinde belirtme mecburiyetimiz var mı acaba yaptığım araştırmalarda böyle bir açıklamaya rastlayamadım. Merkezden gönderilen mallar için ise irsaliyeli fatura düzenlemekteyiz. Hangi yol ile taşınırsa.


Kağıt formundan farklı olarak, ürünü taşıyan aracın plaka bilgisi ve aracı kullanan şoförün kimlik bilgileri de yer alır. Malın satışının yapılması halinde, o mal gerekli adrese teslim edilirken, sevk irsaliyesinin düzenlenmesi gerekmektedir. Malın depodan çıkarılması için ve malın gereken yere teslim edildiğinin.


Taşıma irsaliyesi veirsaliye kapsamında mı

Bu durumda malı taşıttıran (satıcı) ve malın teslim edileceği kişi (alıcı) e-İrsaliye uygulamasına kayıtlı kullanıcı olması halinde, sevk irsaliyesi e-İrsaliye olarak düzenlenmeli ve. Türkbey ilginize teşekkür ederim. Ticari hayatta mükellefler gerek müşterilerine gerekse kendi şubelerine mal sevkiyatı yapmaktadır.


Maden Kanunu kapsamında maden ruhsat veya sertifikası alanlar, Şeker Kanununun 2. KONU: Tamir edilecek ürünlerin taşınmasında sevk irsaliyesi düzenlenip düzenlenmeyeceği hk. En az üç nüsha olarak düzenlenmeyen sevk irsaliyeleri hiç düzenlenmemiş sayılacaktır. Sevk İrsaliyesi için özellik arz eden hususları aşağıdaki gibi sıralamak mümkün.


Taşıma irsaliyesi veirsaliye kapsamında mı

Sadece “sevk irsaliye” belgesi e-irsaliye kapsamına dahil edilmiştir. Bu gibi durumlarda matbu sevk irsaliyesi ile e-İrsaliye aynı anda düzenlenecek olup, düzenlenen matbu sevk irsaliyesinin üzerinde e-İrsaliyeye ait belge numarası ve belge düzenleme tarihi ve zamanı bilgilerine yer verilecektir.


Bununla birlikte malın fiili sevki sırasında düzenlenebilecek matbu sevk irsaliyesinin bulunmaması halinde, 5Sıra No. VUK Genel Tebliği’nde.


Fatura Uygulamasından yararlanma hakkı olup henüz kayıtlı olmayan mükelleflere eArşiv Uygulaması kapsamında düzenlenen fatura kâğıt ortamında teslim edilir. Bu kapsamda, alıcısına malın yanında kâğıt olarak verilen fatura, irsaliyeli fatura yerine kullanılabilir. Vergi Usul Kanunu 4seri numaralı tebliği 7. Ancak bu imkândan yararlanabilmek için.


Kontrol memurları yol denetimleri sırasında kullandıkları sistem üzerinden sevk irsaliyesini sorgulayabilirler. Lojistik Merkezi ayrıca TAŞIMA İRSALİYESİ düzenler.


Yol denetimlerinde sevk irsaliyesi sorgulamaları memurların kullandığı sistem üzerinden kolayca gerçekleştirilebilir. Yukarıda yer verilen hüküm ve düzenlemelere göre, “muhtelif müşteriler” ibareli tek bir sevk irsaliyesi düzenlenerek müşterilere sevk edilen malların e-fatura uygulamasına kayıtlı alıcılara teslimi anında elektronik fatura düzenlenebilmesi durumunda ayrıca sevk irsaliyesi düzenlenmesine gerek bulunmamaktadır.


Nakit, kıymetli evrak, kıymetli maden v. Alıcının talebine göre e-Arşiv. Fatura ve sevk irsaliyesinin ayrı ayrı düzenlenmesi, mükellefin iş yükünü artırdığı gibi faaliyetlerinin de aksamasına neden olmaktadır. Fakat fatura ve sevk irsaliyesi arasında bir takım farklar vardır.


Hem malı depodan çıkarmak için hem de malın gereken yere ulaştığının. Mükellef irsaliyeli fatura düzenlemiş ise taşıma irsaliyesi düzenlemesine gerek yoktur. Biri sevk, diğeri taşıma irsaliyesidir.


Bununla birlikte araç, şoför ve yön bilgisi taşıyan taşıma irsaliyesi yine kağıt olarak araçta bulundurulmaya devam edecek. Bir malın alıcı veya onun adına hareket edenlerin gösterdiği.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ