Noter tasdikli apartman karar defteri örneği

Apartman karar defteri noter onayı. Tasdikli deftere, toplantılar ile ilgili detaylar ve alınan kararlar kaydediliyor. Sadece noter onaylı olan defterler kullanılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 32.


Noter tasdikli apartman karar defteri örneği

Karar defteri örneği pdf indir. Ancak bilmeniz gereken önemli bir durum da sadece noter onayının yeterli. Bu defter için noterden tasdik almak gerekiyor.


Diğer yandan gider belgeleri de defterleri tevsik eden belgeler olarak düzenlenmesi ve ibraz edilmesi gereken belgelerdir. Bu karar defterinde yönetim seçimi, her yıl yönetim ve kat malikleri arasında yapılan toplantıda alınan kararlar, yapılan oylamalar, uygulamaların sonucu ve bunun sonucunda ortaya çıkan kararlar, oylama.


Aksi halde apartman sakinleri tarafından alınan kararlar meşruluk kazanmayacağı gibi ileride oluşabilecek sorunlarda kanunen bir ispatlama yoluna da gidilemiyor. Böylece, defterde alınan kararlar resmi ortamda kaydedilmiş oluyor. Genelde apartman yöneticileri karar defterini bir kez onaylatır ve defter bitene kadar kullanır.


KARAR DEFTERİNİN ÖZELLLİKLERİ. YK TuBE 31views.


Essential Knots You Need To Know - Duration: 7. Kat malikleri tarafından alınmış olan tüm kararlar sırasıyla karar defterine yazılmalıdır. Kanunun “Yönetimin Denetlenmesi” başlıklı 41.


Denetçiler bu raporu ve verecekleri kararları ve gerekli gördükleri diğer hususları, (1) den başlayıp sıra ile giden sayfa numaraları taşıyan ve her sayfası noter mührüyle tasdikli bir deftere geçirip tarih koyarak altını imza ederler. Her ne kadar kat mülkiyeti kanunu sadece karar defterinin noter tasdikli olmasını zorunlu tutmaktadır. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Yetkili kişi veya kişiler.


Bu yazımızda karar defterinin nasıl doldurulması gerektiğini kısaca anlatmaya çalışacağız. Defterin noter tarafından tasdikli olması gerekiyor.


Kat maliklerinin katılımı ile yöneticinin bulunduğu dairede veya belirlenen yerde kat malikleri kurul toplantısında. Noter tasdikli olan deftere, apartman toplantısına. Yönetici, 1’den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan, her sayfası noter mührü ile tasdikli olan bir karar defteri ve denetim defteri tutmakla yükümlüdür.


Yönetim kurulu karar defteri kapanış onayı, izleyen hesap döneminin birinci ayının sonuna kadar yaptırılmalıdır. Kapanış onayı, son kaydın altına noterce ”Görülmüştür” ibaresi yazılarak mühür ve imza ile onay suretiyle gerçekleştirilir. Ara tasdik yapılmasan önce.


Aksi durumlarda bazı hukuki durumlarda problemler yaşanabilir. Keza işletme defterine müstenit teşkil eden fatura. Her sayfası noter mührü ile tasdikli bir deftere alınan kararlar yazılır ve toplantıda bulunan ev sahipleri ya da vekâlet verdikleri kiracıları tarafından imzalanır. Herhangi bir karara ret oyu verenler, ret sebebini belirterek imza atarlar.


Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce. Burada dikkat edilmesi gereken husus yukarıdaki maddeler aynen geçerli olmakla birlikte yine gündem dahilindeki konuların karar bağlanmasıdır. HUZURLU BİR YAŞAM İÇİN. Toplantıya katılan bütün kurul üyelerince imzalanır.


Noter tasdikli apartman karar defteri örneği

Defterlere yaptıkları kayıtları ise ücret bordrosu veya gerekli bilgileri ihtiva eden gider pusulaları ile tevsik etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle mevcut yöneticinin apartmanımızla ilgisizliği ( noter tasdiksiz işletme defteri ) ile kendisine genelikle ulaşılamaması nedeniyle yeni profesyonel yönetici seçilmesine karar verildi. Deneticinin kat malikleri arasından seçilmesine karar verildi. Divan Başkanı tarafından yönetici adayı olarak profesyonel bilgi.


Noter tasdikli apartman karar defteri örneği

Bilindiği gibi limited şirket ortaklık pay devirlerinde mutlak surette pay devrinin noter huzurunda ortakların alacakları karar ile ve daha sonra “Hisse Devri Sözleşmesi” düzenlenmesi ile pay devri gerçekleşmektedir. Bu işlemin hemen sonrasında yeni ortaklar tarafından pay devir sözleşmesinin ve kararın yerel ticaret sicil müdürlüğünde önce tescili ve daha sonrada.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ