Coğrafi işaret

Belirli bir yöre veya bölge ismi ile ün yapmış, bu bölge veya yöre ile anılan ya da anılmasa bile coğrafi kökeni tarafından etkilenen ürünler, işaret coğrafi işaret anlamına gelmez. Coğrafi işaret nedir? Diğer bir açıklama ile, belli bir ürünü bulunan yöreler veya alanlar, bölge ya da ülkeler söz konusu işarete kaynak oluşturmaz.


Tamda bu kısımda bazı esas hükümler bulunmaktadır. Erzurum Ticaret Borsası, göğermiş peynir, civil peynir ve kadayıf dolmasının ardından su böreğine de coğrafi işaret tescil belgesi aldı.


Coğrafi işaret

Bu kapsamda olan ürünün üreticisi olan kişiler, tüketici dernekleri,ürünle ilgili bölgedeki kamu kuruluşları tarafından başvurusu gerçekleştirilebilir. Oğuzlar cevizine coğrafi işaret aldı. Fikri ve sınai mülkiyet haklarından bir tanesidir.


Farklı kılan bir özelliği, ünü veya diğer nitelikleri açısından köken bakımından bulunduğu yöre, bölge ya da devlet ile özdeş haline gelmiş bir ürünü belirten işaretlere denir. Ayrıca denetim işlemlerinin yeterince yapılmaması halinde de coğrafi işaretin. Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren işarettir.


Tarsus sarıulak zeytininden üretilecek yağa başka yağların karışımlarını önleyecek, il ve ilçe tarım müdürlüğüyle ortak ve koordineli çalışmalar yapacağız. Zeytinyağını planlı bir şekilde, saf ve bozulmadan sunmak bizim.


Coğrafi işaret

Selçuk Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendine özgü kıvamı, parlaklığı, aroması ve besin değerleri olduğu ispatlanan Bayburt balının diğer ballardan ayrıştığını söyledi. Fin read and cite all the.


Yavuz Tekelioğlu, bazı firmaların sahte işaret kullandığını. Bolu’yu Kastamonu Örme Fanilası, Kastamonu Yaş Tarhanası. YYÜ eski Rektörü Prof. Son yıllarda birçok kentin önemli değerleri için çaba verdiği coğrafi işaret belgesi konusunda Van’ın girişimleri de aralıksız sürüyor.


Süt, şeker, salep ve meyan kökü ile doğal olarak hazırlanan ve 200. Sitede Kocaeli’nin “ coğrafi işaret ” alan o ürünleri de yer aldı.


Buna göre Kocaeli’de “ coğrafi işaret ” alan ürün bulunuyor. Bunlar, Hereke İpek Halısı, Hereke Yün El Halısı, Hereke Yün İpek El Halısı, İzmit Pişmaniyesi, Kandıra Bezi, Karamürsel Sepeti ve İzmit simidi olarak sıralandı. Bunun yanında Kocaeli Sütlü Nuriye Tatlısı, Nüzhetiye Bebeği.


Mahreç ve Menşe işaret arasındaki fark nedir? MARKA TESCİL İŞLEMLERİ. Marka ve Patent Tescil İşlemleri. Etkinliğe Kaymakam Mustafa Atış ve Belediye Başkanı Fatih Kavak da katıldı.


Seben ilçesinde gerçekleştirilen organizasyonla tanıtıldı. Bunlardan birinin de Kağızman kayısısı olduğunu belirten Ertaş, "Bu kayısı Kağızman’a has bir kayısıdır. Daha önceki yıllarda Rusya’ya ihraç ediliyordu. Bir bölgenin herhangi bir ürünü, halısı, kilimi, meyvesi, taşı, madeni, çeşitli malzemelerle oluşan işlemeleri diğer yörelerde üretilenlerden farklı olabilir.


Dünyanın dört yanından bir grup şarap yazarı, Bordo Üniversitesi. Denetleme mercii, Muğla İli sınırları içindeki üretici, toptancı, pazarlamacı ve satıcıları denetleyerek Muğla Çam Balı’nın özelliklerinin korunması yönünde. Geçen yıl da siyez bulguruna coğrafi işaret alınmıştı. Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, siyez buğdayının ulusal bir marka olduğunu söyledi.


Coğrafi işaret

Butur, “Artık siyez buğdayı Kastamonu’nun marka ürünüdür. Siyezimizi markalaştırdık. Bir ilçe adına almış olsaydık destekleme olduğu zaman sadece o ilçe faydalanırdı.


Bu şekilde Kastamonu’nun tamamı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ