Çorap mest caiz mi

Ebû Hanife deri ile kaplanmamış veya altına pençe vurulmamış olan çoraba meshi caiz görmez. Onunla, altına pençe vurulmadıkça uzun yol yürümek mümkün olmaz. Ehli Hocalarımızın Çorap Mest Hakkındaki Görüşleri Başta Prof.


Dr Hayrettin Karaman Hocamız Olmakla Beraber İlim ve Fikir Dünyamızın Bir Çok Önemli İsmi Çorap Mest Üzerine Mesh edilmesi konusunda fikir birliğine varmıştır. Ehlinin Çorap Mest Hakkındaki Görüşlerine bakabilirsiniz.


Deriden yapılmış veya üstü sık örüldüğü halde tabanının deri veya deriyle kaplanmış olan çorap üzerine mesh etmenin caiz olduğuna dair söz birliği olsa da tabanı veya tamamı deriyle kaplanmamış olan çorap üzerine mesh verilip verilmeyeceğine dair müçtehit imamlar arasıda ihtilaf olunmuştur.

Aynı zamanda bu ihtilaf ashab-ı kiram arasında da olmuştur. Bu çorabın, benim gördüğüm örneği üzerinde meshedilmesinin caiz olduğunu düşünüyorum. Eshel mest caiz midir? Bir özürden dolayı çıplak ayak veya sargı.


Yeni çıkan, çorap görünümünde fakat mest özelliklerini taşıdıklarını söyledikleri. Mest üzerine giyilen çorap altına ıslaklığı geçirmediği takdirde üzerine meshedilmesi caiz değildir. Böyle bir durumda önceden mest giymenizi ve mest üzerine mesh etmenizi tavsiye ederiz. Ben tekerlekli sandalyedeyim, misafirliğe gittiğim zaman abdest almak çok zor oluyor, hele ayaklarımı abdestte yıkamak neredeyse imkansız oluyor.


Hem zorlanıyorum hem de ev sahibine (temizlemekle) rahatsızlık verebiliyorum.

Acaba çorap üstüne mesh etsem caiz olur mu? Topuklarla birlikte ayakları örten, giyilen ayakkabıya “ mest (huff)” denir. Son zamanlarda piyasada olan eshel mest hakkındaki hüküm nedir?


Abdestte mest üzerine meshetmek, ayakları yıkama yerine geçer. Eski müftülerimizden merhum Mehmed Emre Hocaefendi, bu hususta kendilerine sorulan iki soruyu şöyle cevaplamışlardır: Soru 1: Bir kimse ayağına mest giyse ve üzerine de çorap geçirse, daha sonra çorabın üzerine mesh verse caiz olur mu? Bu ölçüye uymayan çoraplara mesh edilmez.


Yapılan mesh caiz olmayacağından alınan abdest de yarım kalır. Mest içine çorap giymek de mest hükmünde mi ? Sual: Mesti her zaman giymek caiz mi ? CEVAP Mesti sırf soğuktan korunmak için değil, yazın bile giyinmek caizdir.


Termal Mest Çorap Caiz mi ? Mestin hangi şartları taşıması lazımdır? Nefes alabilen yapısıyla teri dışarı atar, su geçirmez. Estetik ve pratik kullanımlıdır.


Sudan ve zamandan tasarruf sağlar. Fıkhi olarak mestde bulunması gereken tüm özelliklere sahiptir. Mest ürünümüzle ilgili çorap mest caiz mi, çorap mest ile abdest nasıl alınır, toptan mest fiyatları, eshel me.


Böyle olmayan çoraplar yürümeye dayanıklı olmadığından ince çorap mesabesinde kabul edilmiş, dolayısıyla üzerine mesh yapmak caiz görülmemiştir.

Bir yanıt bırakın Cevabı iptal et. Yusuf Arslan Genel 0. Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız. Abdest alırken baş, boyun ve kulakların meshedilmesi abdestin ilkten (aslî) hükmü, mest ve sargı üzerine mesh ise yıkama yerine geçen (bedel, halef) bir işlemdir. Peki Çorap üzerine mesh etmek caiz midir?


MESH NASIL YAPILIR? Ayağa giyilen bir mestle en az bir fersah, yani üç mil kadar yol yürümek mümkün olmalıdır. Mest, Termal Mest Üzerine Mesh Etmek. Etiket: çorap mest caiz mi.


Takipçiler Takip et. Söyleyin Hangisi Daha.


Bu hususta el-Feteva’l-Hindiyye’de şöyle bir kayıt bulunmaktadır: “Bir kimse mestlerinin üzerine çorap giymiş olsa şayet bu çoraplar bez­den veya benzeri bir şeyden yapılmışlarsa böyle bir çorabın üzerine mesh etmek caiz olmaz. Mesela tesbih subhanallah sayacı olarak pazara sürülsün, çocuklar için Yemek Duası okuyan tesettürlü barbie bebekler olsun abartmıyorum di mi ? Olsun azizim olsun!


Nerde dini bir icat görsem mücahit bir Einstein görmüş gibi seviniyorum! Cami girişlerinde galoş namaz etekleri olsun, benzin istasyonlarında bir secdelik namaz pedleri satılsın. Mest, ayakları bilekleriyle beraber örten bir tür ayakkabıya verilen isimdir.


Yine meshin caiz olduğu konusunda sahabenin icmaı olmuş ve onlar bunu uygulamışlardır. Mestlerin, ayağa giyildikten sonra. Hatta İmam Kerhî mestler üzerine meshi caiz görmeyenin küfründen korkuyorum, demiştir.


Mest ile yatağa girilip, yatakta mest çıkarılırsa abdestli yatılmış olur. Hanefi’den çıkmış değiliz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ