Kuzey işıkları ne zaman görülür

Kuzey işıkları ne zaman görülür

Kuzey Işıkları Ne Zaman Görülebilir? Bu tarihler arasında aşağıda vereceğimiz listede bulunan herhangi bir yere gidip sevdiklerinizle birlikte muazzam görsel şöleni izleyebilirsiniz.


Onları net görebilmek için belirli şartların oluşması gerekir. Yani Eylül ve Mart ayları. Bunun dayandırıldığı bilimsel araştırmayı. Ne zaman Güneşte önemli bir olay olursa ve bu olay Dünya’yı etkileyecek olursa, bu genellikle harika bir kuzey ışıkları şovunun başlayacağı anlamına gelir.


Güneşin çok durağan olduğu zamanlar ve çok aktif olduğu zamanlar vardır. Bu güneş döngüsü olarak bilinir ve yıldır.


Doğru zamanlama ve hava koşullarını yakalarsanız, bu bölgelerde hem ışıkları gözlemleyebilir hem de tatilinizi kayak ve diğer kar aktiviteleriyle süsleyebilirsiniz. Seyahatinizi ışıkları görebilmek motivasyonuyla planlıyorsanız Eylül-Mart aralığında olmasına dikkat edin. Gökyüzü ne kadar açık olursa yada ne kadar karanlık için olursa kutup ışıklarını görme şansı daha fazla. Ancak istatistiklere göre Eylül ile Mart arası en yaygın görüldüğü zaman.


Kuzey işıkları ne zaman görülür

Diğerleri, ışıkların efsanevi avcıların ve balıkçıların ruhlarını temsil ettiğine inanmışlardır. Alaska’da ise, Aura ışıkları, yemek için avlanan, balina ve somon gibi hayvanların ruhları olarak kabul edilmiştir. Evet yanlış okumadınız her mevsim, ancak belli aylar dışında çok nadir olarak bu doğa olayına denk gelebilirsiniz. Bu ışıkları kuzey ve güney yarımkürede görebilirsiniz.


Neden sadece kutuplarda görülüyor diye düşünebilirsiniz. Eşsiz bir manzaraya sebep olan aurora dünyanın kuzey ve güney manyetik alanlarında karşımıza çıkıyor. Dünyanın etrafında yer alan manyetik alan çizgileri sayesinde.


Zamanlama için yıllık solar döngüsüne bakmakta fayda var, çünkü yılda bir güneşteki hareketler en üst seviyeye çıkıyor. Bu hareketlilik, kuzey ışıklarının şiddetini ve görülme.


Bununla birlikte yerine getirilmesi gereken tek şart elbette kuzey kutbunda bulunmak değildir. Gün veya zaman vermek mümkün değildir. Bu nedenle eylülden nisana kadar kuzey ışıklarını görebilirsiniz. Gecelerin uzun olması nedeni ile Aralık ve Ocak en.


Kış aylarında gecelerin uzun olması kuzey ışıklarını görme ihtimalini artırsa da istatistiklere bakıldığında kutup ışıklarını görmek için en iyi zaman, Eylül ve Mart ekinoksları arasında kalan dönem. Tabii ki gece, açık ve karanlık bir gökyüzü olmalı. Tarihi ahşap evleri ile ünlü şehir, Buzul Çemberi’nin 2mil kuzeyinde bulunmaktadır.


Kasım ve mart ayları arasında şehir, turist akınına uğramaktadır. Kanada – Yellowknife. Bu dönemde her gün görünür mü? Tabi her seferinde net bir görüntü olmayabilir.


O yüzden bazı şartlar olması lazım mesela hava ne kadar açık olursa o kadar görüntü net, temiz ışıklar görülür. Karanlığın uzun olduğu dönemler, kuzey ışıklarının en belirgin tonlarda izlenmesine olanak sağlar. Ayrıca hava da ne karanlık. Genellikle bulunduğunuz yerdeki yerel gece yarısı kuzey ışıklarının en güçlü olduğu zamanlardır.


Kuzey işıkları ne zaman görülür

KUZEY IŞIKLARI (2): Nerede, Ne Zaman, Nasıl Görülür ? Olağanüstü görüntüleriyle dikkat çeken kuzey ışıkları, harika bir tatil geçirmeniz için aradığınız muhteşemliği size sunacak. Acaba gerçekten böyle bir. Genel anlamda bakılacak olursa Laplan Finlandiya.


Eğer ki “Ben görmek istiyorum ama çok da yabani bölgede olmasın be abi! Burada, şehrin biraz dışında bulunan herhangi bir yerde konaklayarak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ