Özbekistan yüzölçümü

Yüzölçümü : 444kilometrekare. Dil: Resmi dil Özbekçe. Din: Yüzde Müslüman, yüzde Hristiyan ve kalanı diğerleri. Orta Asya’nın en kalabalık.


Açık denizlere kıyısı bulunmamaktadır. Bu sebeple, karasal iklim yaşamaktadır. Km2: Etnik Yapı: Özbek-8 Rus-5. Nüfus dağılımı %Özbek % 5. Turan platosu uzanır.


Bu plato oldukça alçak rakımlıdır ve Aral gölü çevresini oluşturur. Bağımsız Özbekistan ’ın 447. Kuzey enlemleri ile 56°-73° doğu boylamları arasında yer almaktadır. Sovyet dönemi mimarisi günümüzdeki mimari faaliyetlere bağlanan son halkayı teşkil eder.


Bu dönem binaları Rus mimarisinin etkilerini Özbekistan ’ın eski mimari öz. Taşkent : Yer Taşkent : Ülke Özbekistan.


Bu sayfa ile dünyadaki ülkeleri ve bu ülkelerin sahip olduğu nüfusu öğreneceksiniz. Amerika Birleşik Devletleri 317. Kara sınırlarının toplam uzunluğu 6. Kuzey ve kuzeybatısında Kazakistan, doğu ve güneydoğusund.


Bunun nedeni olarak, doğum oranının ölüm oranından kat fazla olması gösterilmektedir. Afganistan’ın kuzeyindedir. Dünyanın toplam yüzölçümü 510. Bu yüzeyin %78’i (362km²) sularla, %22’si (143km²) karayla kaplıdır.


Eski SSCB içinde de Rus ve Ukraynalılardan sonra en büyük üçüncü “millet” Özbekler olmuştur. Cumhuriyet içerisinde. En yüksek noktas ı: Adelunga Dağı (metre) En alçak noktası: Sarıkamış Gölü (metre) Özbekistan bayrağında yıldız Özbek vilayetlerini, mavi şerit Türklüğü, beyaz adaleti, kırmızı ya. Amuderya deltasının başında.


AFRİKA ÜLKELERİ VE YÜZÖLÇÜMLERİ : ÜLKE: YÜZÖLÇÜMÜ : Angola: 1. Komünist Partisi birinci sekreteri, ya da başkanı sürekli bir Özbek oldu. Devlet Televizyon Radyo Şirketi televizyon ve radyo yayını yapar. HD ve yerel kanal projeleri vardır. ABD arasında ülkedeki Tirmiz Hava Üssü’nün ABD tarafından kullanılması hakkında anlaşmaya varılmıştır.


Özbekistan yüzölçümü

Avrupa Birliği, Özbekistan ’daki olumlu insan hakları gelişimi karşısında yaptırımları kaldırma kararı almıştır. Kuzeyinde Rusya Federasyonu, Ural Dağları ve Güney Sibirya, doğusunda Moğolistan ve Doğu Türkistan, güneyinde Kırgızistan, Özbekistan, Aladağ, TanrıDağları. Yüzün üzerinde pamuk çeşidi yetiştiriliyor. Karakalpakya, tarihsel Harezm topraklarını kapsar.


Türk TV dizileri Özbekistan ’da çok popüler, Bir İstanbul Masalı, Zerda, Kurtlar Vadisi, Kınalı Kar gibi dizileri seyretmişler. Andican ili Özbekistan ’ın ilinden birisidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ