Doğum rapor parası

Son üç ayda çalışma yoksa geriye doğru gidilerek diğer aylara bakılır. Her yıl asgari ücretin değişmesi ile birlikte, halk arasında doğum parası olarak bilinen doğum rapor parası da değişiklik göstermektedir.


Analık Geçici İş Göremezlik Ödeneği Resmi adı analık geçici iş göremezlik ödeneği olan doğum rapor parası çalışan hanımefendilere tanınan en mühim toplumsal hakların başlangıcında içeriyor. Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortasının 18.


Doğum rapor parası

Günlük doğum rapor parası, günlük brüt maaşın üçte ikisidir. DOĞUMDA RAPOR PARASI. Anneye yapılan en yüksek tutarlı ödeme doğum (rapor) parası.


Maaşa göre değişiyor ve 1gün üzerinden hesaplanıyor. En düşük yani asgari ücretle çalışan anneye şu anda 2. TL maaş üzerinden yapılan ödeme 6. Maaş arttıkça ödeme de artıyor. Rapor parası nasıl alınır, rapor parası alma şartları neler, raporda aranan şartlar neler, rapor parası sorgulama nasıl yapılır, rapor parası nasıl hesaplanır (iş kazası, hastalık, doğum), rapor parası ne zaman yatar gibi rapor parası ile ilgili merak edilen tüm detaylara yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.


SGK tarafından doğum parası ödemesi yapılmaz. Ancak çalıştığınız işyeri, kendi insiyatifinde, bu izinli olduğunuz sürede size ödeme yapmaya devam edebilir. TL’nin 3’te ikisi olacaktır.


TL olarak günlük ödeme yapılmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere eğer sigortalı çalışan ya da bağkurlu bir kadın iseniz doğum yapmanız halinde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan doğum öncesi ve sonrası olmak üzere toplamda haftalık analık rapor parası ödemesi alabilirsiniz. Asgari ücretli bir çalışan için analık.


Ben bağkurluyum fakat aylık bağkur borcum var bunu sgk’dan taksitlerdirme yapsam doğum parası almamda bir problem olmaz değilmi. Bağkur ödemesi aylık 7tl gözüküyor ben brüt maaşımı bilmediğimden doğum yardımı tutarını hesaplıyamıyorum. Halk arasında bu ödemeye rapor parası da denmektedir. Kadın işçiler ise analık sebebiyle istirahatli olduklarında bu ödemeyi doğum parası olarak adlandırmaktadırlar.


Bu da bir kavram karışıklığına neden olmaktadır. Analık rapor parası ve süt parası ödemesini SGK yapıyor, başvuru yapmanıza gerek yok. SGK müdürlüğünü arayarak ödemeleriniz hakkında bilgi alabilirsiniz.


Doğum rapor parası

Devlet doğum yapan annelere pek çok yardım sağlamaktadır. Bunlardan birisi de analık rapor parası yani doğum parasıdır. Detaylar haberimizde yer alıyor.


Ben asgari ücretle çalışanım çalışırken sevikayat yaparken trafik kazası oldu gün. Annenin hastane kayıtlarında bulunan hesap numarasına paranın aktarılması, SGK ile sağlık kuruluşu arasında.


Doğum rapor parası

Rapor Parası Alma Şartları. EN YÜKSEK ÖDEME RAPOR PARASI. Annelere yapılan ödemeler arasında en yüksek meblağ, rapor parası olarak bilinen doğum parası başlığı altında veriliyor.


Her ne kadar bu iki rapor arasında herhangi bir gün boşluğu olmasa da zaman zaman SGK uygulamalarında hata ile karşılaşıyoruz. Bu nedenle iki ihtimali de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Doğum Parası Ne Kadar?


Yani doğum öncesi raporun ödeme hesabı nasıl ki 2. Günden itibaren başlıyor ise, doğum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ