Marka tescil belgesi nedir kısaca

Marka tescil belgesi nedir ? Tarafından temin edilen resmi belgedir. Yetkili Kurumu tarafına kayıtlı resmi vekiller aracılığı ile de yapılabilir. Tescil süreci doğru araştırma, takip ve bilgi birikimini gerektirir. Tescil aşaması yaklaşık yılı bulabilmektedir.


Yani işletmeler için oldukça avantajlı bir durumdur.

Peki marka tescilinin önemi nedir, tescil edilemeyecek markalar nelerdir? Bu belgeleri ibraz ederek sizlerde markanızı tescil ettirebilir ve kanunen korunabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz lütfen yorum yapınız ve paylaşınız.


Ardından bir ön araştırma yaparak gerekli belgeleri hazırladıktan sonra tescil işlemlerini başlatabilirsiniz. Bu kadar önemli bir işaret, özenle korunmalı, yasal olarak tescil edilmeli ve bunu kanıtlayacak belgeye sahip olmalıdır. Bir markanın gerçek sahibi, söz konusu. Tüketicinin ürün ve veya hizmeti tanıması, belirlemesi ve seçiminde en önemli etkenlerden biridir.


Her yılda bir marka tescil belgesinin yenilenmesi gerekir. Yenilenmediği takdirde marka boşa düşer.

Bir işletmenin mal veya hizmetini diğer tüm işletmelerinkinden ayıran işarete marka denmektedir. Yani marka tescili nedir sorusuna verilecek en kısa cevap "resmi sahipliktir" olacaktır. Buluş belgesi ” “buluş sahibine ait kullanım belgesi ” olarak da tanımlanabilecek patent, marka ve endüstriyel tasarım gibi sınai mülkiyet haklarından biridir.


Geliştirilen bir buluşun yöntem, metot, ürün tamamı veya bir kısmı için patent tescili talep edilebilmektedir. Patent belgesi nedir ? Buluşu geliştiren kişinin izni gözetilmeden diğer kişilerin tescilli buluşun üretimini yapması, kullanıma sunması ya da satışını yaparak gelir sağlaması gibi fiilleri belirli süre boyunca engelleyebilme hakkı tanır.


Tüm bu marka tescil süreci tahmini olarak 6-ay sürmektedir ancak marka hakkınız tescil tarihi itibarıyla değil, başvuru tarihinden itibaren başlamaktadır. Tüm İşlemlerinin Online Takibi Deneyimli Vekillerden Uzman Desteği Turkticaret. Fakat marka tescil süreci basit olarak gözükse de oldukça karışık bir yapıya sahiptir. Faydalı model belgesi kısaca, buraya kadar anlattığımız tüm tescil belgeleri gibi değerli sayılan mal statüsündedir.


Ayrıca haciz işlemine tabi tutulabilir. Madrid Protokolü Nedir ? Van’da kentin kültürünü yansıtan Van kahvaltısına Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi. Bu denli önem arz eden bir varlığın korunması da büyük önem taşımaktadır.


Buluş sahibine yıl süre ile ürünü üretme ve pazarlama hakkı vermektedir. Bunu da markalar için oldukça avantajlı olan marka tescili ile sağlayabilirsiniz.


Yalnızca ülkesel boyutta değil sizleri aynı zamanda uluslararas�. Mahkeme, öne sürülen iddiaların geçerliliğine ilişkin olarak tescilin yayınlanmasından önce karar veremez.

TL, 10’ lu tasarım işlem maliyetleri 1. Tüketicinin zihninde ki algıların toplamına kısaca marka denir. MARKA TESCİL İŞLEMLERİ. Ekonomi Tüzel kişiliklere aitbir markanın varlığının tescil ettirilmesi, o markanın telif hakkını ve diğer kanunsal haklarını koruma altına almaktadır.


Tescilli veya başvuru halindeki bir marka başkasına devredilebilir, miras yoluyla intikal edebilir, kullanma hakkı lisans konusu olabilir, rehin edilebilir ve teminat olarak gösterebilir. Yani devir sırasında ‘’ Tescil Belgesi ’’ aranmıyor.


Bunun için yapmanız gereken devir alan ve devir verenin noter de hazır bulunmasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ