Hukuk denklik

KKTC dışındaki ülkelerde bulunan üniversite mezunları : Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 06. Hukuk Denklik Sınavı. Kredi ile YÖK’ün aradığı.


Bu süreç İtalya’da İngilizce hukuk lisans eğitiminin yıl olması ve Türk hukukuyla ilgili almanız gereken dersler göz önünde bulundurulduğunda yıla kadar uzayabilir. Resmî Gazete’de yayımlanan "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği" uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.


YÖK’ün öğrenciye denklik vermesi için iki koşul vardır.

Birincisi üniversitenin YÖK tarafından tanınması: Gitmek istediğiniz üniversitenin YÖK tarafından tanınıp tanınmadığını öğrenmek için dilekçe yazılabilir ve en geç hafta içerisinde cevap alınabilir. Denkliği sağlayabilmenin ise birkaç unsuru var. Bunlardan ilki gittiğiniz. Bu şart, hâkimlik, savcılık ya da avukatlık mesleğine girebilmek için aranıyor.


Yoksa yabancı bir hukuk fakültesinden mezun olan Türk vatandaşının, denklik almak kaydıyla, örneğin araştırma görevlisi olarak bir üniversiteye girmesi ya da hukukçu olarak başka bir mesleği icra etmesinin önünde herhangi bir engel yok. Türkiye’nin ve dünyanın önemli üniversitelerinde akademik kariyerlere hazırlamayı ve Türkiye’nin akademik araştırma eksikliğinin kapatılmasını amaçlar.


Programın nihai hedefi, özel hukukun klasik kavramsal ve kuramsal temellerinin öğrenilmesi, uluslararası ve ulusal. Zira Almanya, hukuk eğitiminde en iyi ülkelerinden biridir.

Türkiye’deki hukuk eğitiminin bu ülkenin hukuk eğitimi ile karşılaştırılması, hukuk e ğitimimizin sorunlar ının tespiti ve çözümüne katk ı sa ğlayacaktır. Bu çal ışmada iki ülke diplomalar ının denkli ği konusu da izah edilecek, özellikle denklik mevzuat. Türkiye’de denklik olmadan yapamayacağınız bazı meslek grupları vardır, bunun için bu konuda bir araştırma yapmanız yararınıza olacaktır.


Yasal olarak YÖK’e denklik başvurusu yapma olanağınızı kullanarak bu. Denklik, yurtdışındaki kurumda elde edilen derecenin Türkiye’de eşdeğerliliğinin tespit edilmesi demek. Oxford’dan mezun olsanız bile bu belgeye ihtiyacınız var. Kosova üniversitesi hukuk denklik Türkiye’de tanınmaktadır.


Avrupa’nın en ucuz ülkesi olan Kosova Osmanlı’nın kültürel miraslarını günümüze taşımaktadır. Bu alanın zorluğu, genel kanının aksine hukukun ezber olmasından değil, aksine “hukukun ezber olduğu” genel ve yanlış kabulü yıkmaktan, hukukun toplumsal problemleri görme ve bunlara çözüm arama yönünün hukuk.


Fark dersleri Kosova’da eğitim aldığınız derslerin dışında Türkiye müfredatında olan ancak sizin görmediğiniz derslerden ibarettir. Bu dersler için sizi YÖK ülkemizde yer alan bir devlet üniversitesine yönlendirecektir. Burada eksik derslerin eğitimini aldıktan sonra komisyon eğer bir.


Yurtdışında eğitim alan gençlerimiz, ülkemizde devlet bünyesinde, kamu alanında çalışmak için, YÖK resmi sitesinden diploma denkliği için başvuru yapılması gerekmektedir. Bu başvuru sürecini eksiksiz gerçekleştirmek için elbette danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz. Denklik sınavında 1üzerinden puanı almanız durumunda diplomanıza denklik verilir.


YÖK’ün tanıdığı bir Üniversite’de HUKUK okursanız, mezuniyet sonrası Türkiye’ye döndükten sonra, denklik almak için eksik derslerinizi tamamlamanız gerekir. Kraliyet Üniversitesi adına eğitim almak isteyen öğrencileri kayıt etme yetkisi olan tek firma Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığıdır.


Denklik örf ve adete, tarafların bilgi ve kültür seviyelerine, gördükleri eğitime, benimsedikleri değer sistemine göre değişik tablolar oluşturmaktadır.

Dolayısıyla toplumdaki alışkanlık, gelenek ve görenekler eş seçiminde önemli rol oynar. Denklik Belgesi, Bulgaristandan göç eden kişilere, Bulgaristan makamları tarafından düzenlenerek verilmiş Göç Pasaportu’na ( Passeport D’emigration) dayanılarak oluşturulur ve talep edilmesi halinde göçmenlere verilir. Denklik Belgesi, kişinin Bulgaristan’daki ismi ile Türkiye’ye giriş yaptığı ismini birlikte göstererek o kişinin aynı kişi olduğunu tespit.


Farklı bölümlerin olduğu üniversitede puan şartı kesinlikle aranmaz. Mimarlık, inşaat mühendisliği ve hukuk fakültelerinde Türkçe destekli eğitim verilmektedir.


Bu durum da öğrencilerin derslerdeki algılama süresini kısaltarak başarılı olmalarını sağlar. Kosova da birçok ülke gibi hukuk sistemini oldukça. Farklı kültürlerin içinde yetişmek insanları daha çok rahatlatıcı olacağından Kosova Üniversitesi hukuk denklik hakkında Eurostar eğitim danışmanlıklarımıza gelerek ayrıntılı bilgilerimizi sizinle paylaşmamız gerekir.


Yüksekokullarda adalet mezunu olanlar için tanınmış lisans tamamlama programlarına katılmakta aynı mesleği yapmanızda etkili olacaktır. Ankara hukuk fark dersi istiyordu. Lehceyle hukuk okumak oldukca zor bi tercih tanidigim bir kisi okuyordu Polonyada.


Okumak isteyen bir cok kiside lehce hazirliktan sonra karar degistirip lehce diger. Denklik davaları sebebiyle, İdari işlem ve idari eylemden doğan zarar sebebiyle idariye tazminat talepli dava açılabilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ