Moldova özerk bölgeleri

Moldova özerk bölgeleri

Kuzey, güney ve doğusunda Ukrayna, batısında Romanya yer alır. Macarların hakimiyetindeydi.


Kendi siyasi yapısı, meclisi, ordusu, polisi ve posta sistemi olan bölge, Birleşmiş Milletler üyesi hiçbir devlet tarafından. Kuzeyde Moğolistan, doğuda Heilongjiang, Jilin ve Liaoning, güneyde Hebei, Şansi ve Şensi yönetim bölgeleri ile Ningxia özerk bölgesi, batıda da Gansu yönetim bölgesi ile çevrilidir. Yüzölçümü 180km², yönetim merkezi Hohhot’dur.


Yaklaşık milyon kişinin yaşadığı özerk bölgede Moğollar artık nüfusun. Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla.


Suriye’deki iç savaştan önce bu kantonlar, Arap nüfusun yaşadığı bölgelerden topraksal olarak ayrıydılar. Bu nedenle, Kürt yayınları da bölgeden Suriye Kürdistanı olarak değil, Suriye’nin Kürt bölgeleri olarak bahsetmektedirler. Gagauzlar Hristiyan Türklerdendir. Rusya, Ukrayna’ya bağlı özerk bir cumhuriyet kurdu.


Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin dağılması üzerine 24. Gagavuz ismi aynı zamanda ülkenin adı Oğuz Türklerinden gelmektedir. Daha fazla videoya gözat. Sonraki oynatılıyor.


Moldova ’nın başkenti Kişinev’dir. En iyi turistik yerleri seçin ve günlük rotanızı oluşturun. Planlarınızı mobil uygulamalarla eş zamanlayın, çevrimdışı haritalar edinin ve yola koyulun.


Ilikeyou ateşli bay ve neden: moldova girl friend in moldova bayan şu moove rus veya evlilik için ücretsiz moldova. Organize sanayi siteleri, gagauz özerk bölgesi devlet başkanı İgor. Tarihi boyunca çalışan. Nitekim Oğuz Türklerinden olan ve 11.


Moldova özerk bölgeleri

Yine Oğuz olan Azerilerde de, tıpkı Türkiye Türklerinde olduğu gibi çekik gözlüye çok fazla rastlanılmaz. Elbette bunda yerel halklarla. Karakalpakistan Cumhuriyeti) bağımsız şehirden (Taşkent) oluşur.


Altın, pamuk, uranyum, doğalgaz ülkenin ana ihraç ürünleridir. Geçici olarak işgal edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti, Donetsk, Lugansk bölgeleri ve Sivastopol şehrinin verileri eksiktir. Ukrayna Halk Sağlığı Merkezi Viroloji Referans Laboratuvarı ve bölgesel laboratuvarlar tarafından yürütülmektedir.


Tuva özerk sovyet sosyalist cumhuriyeti. Baytayga ve Erzin bölgeleri kaldırılır. Tüm siparişlere not defteri ve kitap hediye! Bu arada tartışmalar sürdürülürken kurulan eğitim konseyinde, yaşından küçüklerin de doğrudan söz hakkı talebi kabul edildikten sonra toplantının çoğu, eğitimin.


Moldova özerk bölgeleri

Ancak şehirler de kendi içinde kategorilere ayrılır. Büyüklük sırasına göre: Seçilmiş şehirler (指定都市 shitei toshi, designated city) hükümet kararnamesi ile belirlenmiş, nüfusu 500. BBP olarak biz bunu söylüyoruz. Suriye'ye de Türkiye'nin AB Rusya, Idot;srail ve Idot;ran'imath;n da.


Bu bağımsız ülke ve özerk bölgeler dışında Türk ve Türkmen topluluklarının. Kuzey sınırlarında Fransa ve Andorra, doğusunda Akdeniz, batı ve güney sınırlarında İspanyol özerk bölgeleri bulunan Katalonya, günümüzde büyük ölçüde eski Katalan Prensliği.


Bölge merkezi Huhehaotedur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ