Gezi yazısı örnekleri İstanbul

Cumhuriyeti Prag - 150. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - 4. Ankara Anıtkabir - 57. Gürcistan Batum - 143. Ukrayna Kiev - 132. Genel özellikler - 127. Bu yeraltı sarnıcı 9. Sarnıç içinde metre yüksekliğinde 3tane mermer sütun bulunmaktadır. Dünya edebiyatında da bilinen bir eserdir. Tarihten kalan izlerin, birbirinin içine geçerek günümüze ulaştığı en karakteristik bölgedir Sultanahmet.


Dilerseniz kendi İstanbul yazılarınızı sitemizde yayınlayabilirsiniz. Anadolu notları arasına bugün dumanı üstünde bir Rumeli notu sıkıştırıyorum. Bu konuda daha önce bir kaç kez makale paylaşmıştık ama bu şehir, çok büyük ve gezilip görülecek çok şey var.


Peki, günlüğüne İstanbul ’a gelen ve ilk defa İstanbul ’u gören biri için İstanbul gezi rehberi nasıl olmalı? O dönemlerin elçileri, seyyahları, şair ve yazarları gezip gördükleri yerler hakkında eserler ortaya koymuşlar. Bugün en güncel ve sağlıklı içerikleri bulabileceğimiz adreslerden birisi gezi blogları ve seyahat siteleri.


Destinasyonlar hakkında kişisel deneyimler, gezi ipuçları, yol tarifleri ve fotoğraflar içeren gezi blogları bugün en iyi bilgi kaynaklarımızdan biri haline geldi. Birisi hasta olsa hastaneye götürüp ona bakarlar ve ilaç verirler.


Gezi yazısı örnekleri İstanbul

Günde iki defa türlü türlü güzel yemekler verilir. Beylikdüzü ilçesi, İstanbul il merkezine km uzaklıktadır.


TARİHİ: Bölgenin tarihinin MÖ 7’nci yüzyıla kadar gittiği tahmin edilmektedir. Sayfiye yeri olarak: Bizans ve Osmanlı dönemlerinde, orduların konaklama yeri olarak kullanılmış, bu yüzden yerleşim yeri kurulmamıştır. Bölgenin eski ismi “Gardan” dır ve “Bahçe” anlamına gelmektedir.


Gezi yazısı örnekleri İstanbul

Singapur Havayolları ana sponsorluğu ve Turna. Zanzibar’ yazısıyla birinci olan Çiğdem Tura, YoldaOlmak. Régie Ottoman İstanbul ’un yenilenen 1yıllık binasının altında bulunan Sirkeci Hayal.


Bizde, doğrudan gezi yazısı türü ne girmese de bu türün izlenimini veren “Sefaretnameler” ve Piri Reis’in “ Kitab-ı Bahriye “ gibi eserleri saymasak 16. Babür Şahın Doğu Türkçesiyle yazdığı “Babürname”, Seydi Ali Reis’in yazdığı “Mir’atül Memalik “ adlı eserler bu türün ilk örnekleri sayılır. Reşat Nuri Güntekin Anadolu Notları. Trenle Çatalca’ya şöyle bir gidiş, geliş… İstanbul sonbaharı için bundan daha hoş bir gezinti olur mu?


Aşağıda İstanbul hakkında gezi yazısı kısaca olarak ele alacağız. Yüzlerce yıl birçok medeniyete başkentlik etmiş bir şehir olarak gerek tarihi gerekse de coğrafyası ile ön plana çıkmaktadır.


Bu örnekleri gördükten sonra 50’li ve 60’lı yıllarda pek çok sanayi kuruluşun kurucusu, ortağı ya da işletmecisi olan bankanın iştiraklerinden örnekler gösterilir. Yazar gezdiği yerlerin ilginç özelliklerini hemen fark edecek kıvrak bir zekâya ve kültür birikimine sahip olmalıdır. Gezi Yazısı Örnekleri. Kanlıca gezisi uzun zamandır planladığımız bir geziydi.


Gitmeden önce epey bir araştırma yaptık Kanlıca’da nereye gidilir? O kadar hoş fotoğraflar vardı ki hemen gidip gezip görmek istiyordum. Neyse ki arkadaşlarım ile Eminönü’nde buluşup yola koyulduk.


Gezi yazısı örnekleri İstanbul

Hep beraber önce Eminönü’nden vapurla. Merak ettiğimiz bir çok yer vardır bu yerlere gitme imkanımız olduğunda görmüş olduğumuz ve karşımıza çıkan güzellikleri kısa gezi yazısı olarak yazabiliriz.


Kendi yazdığım gezi yazısı örneğidir buyrun. Balaban ın Halleri Malatya Merkezden yaklaşık km uzaklıkta ismi Balaban olan küçük, şirin kasabamıza gitmek için sabah 8.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ