İhtiyari garanti belgesi

Maddesine göre hazırlanmıştır. Techpoint Servis ve Destek Hizmetleri A. Garanti Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Esaslar. Bu tür talepler Genel Müdürlük tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır.


MADDE – (1) Üretici ve ithalatçılar, tüketicilere yönelik ürettikleri veya ithal ettikleri, bu Yönetmeliğe ekli listede yer alan kullanılmamış mallar için garanti belgesi düzenlemek zorundadırlar. O da ihtiyari garanti oluyor.


Bu belgelerin onaylanması için ayrıca Gümrük ve. Ayrıca, ihtiyari garanti belgesi için Bakanlık belge vermeyecek, firmaların düzenleyip müşterilerine vermeleri uygun görülecek. Yeni uygulamaya göre artık faturalar garanti belgesi yerine geçemeyecek.


İhtiyari garanti belgesi

Azami tamir süresi de otomotiv sektörü dışından iş gününden iş gününe düşürülecek. Bir üretici veya ithalatçının herhangi bir üründe garanti belgesi verebilmeniz için ise Sanayi Bakanlığından Bakım Onarım ve Servis Garantisi Belgesi alınması gerekmektedir.


Bu Yönetmelikte yer almayan bir malı imal veya ithal eden firmalar, kendi sorumlulukları çerçevesinde, ihtiyari garanti belgesi düzenleyebilecek. Bu hafta tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerin korunması kapsamında garanti belgesi ve ihtiyari garanti konusundan söz etmek istiyoruz. Resmi Gazetede yayımlanan ve 28.


İhtiyari garanti belgesi

Bu Yönetmeliğe ekli listede yer almayan bir malı imal veya ithal eden firmalar, kendi sorumlulukları çerçevesinde, ihtiyari garanti belgesi düzenleyebilirler. Satış esnasında tüketicilere söylenen "satılan mala ait faturanın garanti belgesi yerine geçebileceği" uygulaması ortadan kaldırılıyor.


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, iki önemli yönetmelikte değişiklik çalışması yaptıklarını, bundan böyle satılan mala ait faturanın garanti belgesi yerine geçmeyeceğini belirterek azami tamir süresini de otomotiv sektörü. TRAKTÖR, ÇİM-OT-ÇİT KESME MAKİNALARI, ÇİM BİÇME MAKİNALARI VE ZİNCİRLİ TESTERELER DIŞINDA BÜTÜN TARIM MAKİNALARI, ZORUNLU GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKARILDI -FİRMALAR KENDİ SORUMLULUKLARI ÇERÇEVESİNDE, İHTİYARİ GARANTİ BELGESİ DÜZENLEYEBİLECEK.


Yönetmelik eki listesinde bulunmamasına karşın, firmaların başvuruları üzerine onaylanan ihtiyari garanti belgesi başvuruları, bu yönetmelik değişikliği tarihinden itibaren alınmayacak. Belgenin kaybolması durumunda ikinci bir belge verilmez. Müşteri, garanti onarımını istediğinde bu garanti belgesini göstermesi gerekir.


Aksi takdirde onarım ücretli yapılır. Mala ilişkin faturaların garanti belgesi yerine geçmeyeceği düzenlenmiştir. Satılan mala ilişkin olarak düzenlenen faturalar garanti belgesi yerine geçmeyecek. Kıdem tazminatı düzenlemesi rafa kalktı iddiası.


Deprem sırasında paniğe kap�. Zorunlu garanti belgesi, ihtiyari garanti belgesi kavramları ile, satın alınan malın kullanım ömrü boyunca verilmesi gereken servis sunma hizmetine de bu bölümde değinilmiştir.


Son olarak üçüncü bölümde, ayıplı ifa nedeniyle tüketicinin sahip olduğu seçimlik haklar, bu hakların hukuki niteliği, sınırları, kullanılma zamanı ve ispat yükünün kimde olduğu. Yönetmelikle belirlenen, garanti belgesi (örnek garanti belgesi ) düzenlemek zorundadırlar. Tamir Yükümlülüğü” başlıklı 13.


İhtiyari garanti belgesi

Kullanım Hatası” başlıklı 11. Kanuni Garantinin Sınırlarını Aşmak II. Tüketiciyi "Daha Çok Korumak" A. Birincil içeriğe geç.


SSHYB ve GARANTİ BELGE’lerinin alımı işini kapsar. Reklam ve ilanda yer alan ifadeler de taahhüt kapsamındadır. Bu taahhütte, tüketicinin yasal haklarının saklı olduğu, garantiden faydalanma koşulları, süresi gibi hususlar yer almak zorundadır.


Not: Ürünümüzün CE Belgesi, kullanım kılavuzu ve yıllık garanti belgesi mevcuttur. Bu Yönetmelik, garanti belgesi ile satılmak zorunda olan, ekli listede yer alan ve tüketici işlemine konu olan mallara uygulanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ