Marka tescil 99 sınıf nedir

Bir marka tescil başvurusunun geçerliliği için, başvuru harcının, marka başvurusu araştırma, inceleme ve değerlendirme ücretinin başvuru ile birlikte ödenmesi ve beş adet örneğinin verilmesi şarttır. MARKA İNCELEME KILAVUZU. MUTLAK RET NEDENLERİ.


TMCLASS, OHIM tarafından oluşturulan ve marka tescil başvurularında kullanılan mal ve hizmetlerin Nice Sınıflandırmasına göre hangi sınıf altında yer aldığını, bu mal ve hizmetlerin uygulamaya katılım sağlayan Ofislerin sınıflandırma listelerinde yer alıp almadığını gösteren ve Türkçe dahil dile çeviri imkanı tanıyan çevrimiçi bir uygulamadır. Herhangi bir kişi, daha evvel tescil edilmemiş herhangi bir markayı, istediği kadar farklı sınıfta tescil ettirebilir.


Bir diğer tescilsiz marka koruması yöntemi ise, Ticaret Kanunu Haksız Rekabet hükümlerinden faydalanmaktır.

Bu örnek kullanmak istediğiniz logo, işaret ve benzeri simgeleri de içermelidir. Amerika’da marka tescil işlemleri sırasında ücreti ödemeniz gerekmektedir.


Bu ücret başvuru içeriğine göre 2USD ile 4USD arasında değişmektedir. Tescil etmek istediğiniz markanın benzer yada anımsatan tescilli markalaradan ayırt edilme işlemi yapılmalıdır. Yine binlerce fason üretim marka sahiplerince durdurulup, maddi yaptırımlara tabii tutuluyor.


Yetkisiz tabela konumlandırmalarının önüne geçiliyor. Alan adlarının üçüncü şahıslarca kullanımı uluslararası düzeyde önleniyor.


Dem Patent "Kaliteli ve Güvenilir Hizmet" sloganı ile hareket etmekte ve ilke olarak fikri mülkiyetinizi koruma ve riskleri minimize ederek hareket etme prensibiyle.

Tanınmış bir marka, tüketici nezdinde bir güven kazanmış ve malın ya da hizmetin kaliteli olduğu garantisini kazandırmıştır. Su En Net Hava Gösterisi. Talep etmeniz halinde mahkeme, benzer markayı kullanan firmanın imalatı durdurur. Bir marka ancak ve sadece tescil başvurunda belirtilmiş olan mal ve hizmet sınıflarında tescil olunabilir.


Başvuru yapılmadan önce markanın kullanılacağı sınıf ve sektör tam olarak tesbit edilmeli ve buna göre başvuru yapılmalıdır. Bu sebeple marka olarak seçilen ismin başvuru yapılmadan önce mutlaka doğru şekilde analiz edilmesi gerekir.


Oysa sınıf seçimi en az ön araştırma kadar önemli bir konu. Tescilli bir marka sahibine markanın kullanımına veya başkasına kullanma yetkisi verebilmesine yönelik özel bir hak sağlar. Hizmet bedeli ise sınıf sayısı kaç tane olursa olsun 19 YTL’dir. YTL, sınıf için 4YTL olup 3. Takribi yıl sonra ödenecek olan belge bedeli ise 4YTL’dir.


Sözkonusu fiyatlar her yıl güncellenmektedir. Madrid Protokolü Uyarınca Sonraki Belirleme ve Diğer Taleplerin WIPO ya Bildirilmesi Ücreti: 220. Marka Sınıflandırması.


MÜŞTERİ SADAKATİ NEDİR. Kanunun 1ncı maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. Koruma süresi sona eren marka yenileme harcı.

Küpe ürününe buradan erişebilirsiniz. Türk Patent Enstitüsü marka tescil sınıfları nice sınıflandırması ’35’inci Sınıf için uygulama değişikliği yapılmıştır.


Not: Araştırma sonuçları bilgi amaçlı olup, bu sonuçlara göre yapılacak marka başvuruları tescil edilir ya da edilemez kesin yargısına varılmamalıdır. Tescil edilmek istenen ismin daha önce bir başkası tarafından başvurusunun yapılıp yapılmadığını, tescil edilip edilmediğini ve diğer markalarla bir benzerlik taşıyıp taşımadığını yoklamadır. Devir için tescil belgesi.


Böyle durumlarda markanın kullanılmadığının iptal davasını açan tarafından bilirkişi incelemesi istenerek yada başka bir yol ile ispatı gerekir. Yapılan sorgulama ve araştırma işleminin de markaya ait tüm unsurlar göz önünde bulundurularak araştırma yapıldığına emin olunmalıdır.


Patent Genel Müdürü Mehmet Taşar, marka sınıflandırılmasının ney göre yapıldığını ve firmalara sunulan sınıf seçeneklerini Wise TV aracılığıyla anlattı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ