Mesleki yeterlİlİk belgesi hangi meslekler

Beyaz Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi MYK Tarafından Sınav ve Belgelendirme Yapmak Üzere Yetkilendirildi. Belge zorunluluğu sayesinde belgesiz personel çalıştırmanın ve iş kazalarının önüne geçilmesi hedeflenmekte, üretimdeki nitelikli iş gücünün de arttırılması amaçlanmaktadır. Söz konusu olan bu mesleklerde, yeterlilik belgesi olmayanlar çalıştırılmayacaktır. Mesleki Yeterlilik Belgesi Hangi Meslekler.


MYK tarafından yetkili belgelendirme kuruluşu olarak onaylanmıştır. Pazartesi-Pazar 08.

Kanun kapsamında mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu kapsamına giren meslekler de belirlenmiştir. Aşağıdaki listede mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslekleri bulabilirsiniz. Sıra Yeterlilik Adı Seviye Sektör Sıra Yeterlilik Adı Seviye Sektör Ahşap Kalıpçı Seviye İnşaat Hidrolik-Pnömatikçi Seviye Metal Alçı Levha Uygulayıcısı Seviye İnşaat Hidrolik-Pnömatikçi. Detaylı bilgi almak için Tıklayınız.


Kanun ile bu meslek gruplarında çalışanların ustalık belgesi geçerli olurken, diğer kalfalık, çıraklık ve kurs bitirme belgeleri sistem ile geçerliliğini yitirecektir. Bu nedenle Bodrum Ticaret Odası mesleki yeterlilik konusunda eğitimler açmaya başlamıştı.


Hepsi haberimiz devamında. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, meslek için yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

HANGİ MESLEKLERDE MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ARANACAKTIR? Bolu Göynük ve bölgesinde Emlak danışmanlığı mesleki yeterlilik belgesi için uzaktan eğitim, sınav ve belgelendirme hizmetleri veriyoruz. Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere aşağıdaki meslekler eklenmiştir.


Bu tebliğin yayımlanma tarihinden itibaren yıllık bir geçiş süresi verilmiştir ve 25. Ancak sınava giren çalışan sayısının çok az olması. Kısaca mesleğe ait belirlenmiş standartlar ile ilgili gerekli bilgi ve beceriye sahip olmak.


Bu kapsamda söz konusu tebliğ ekindeki. Son gelişmelerle birlikte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu. Mayıs ayı ile birlikte başlayan kural ile özellikle inşaat, enerji, elektronik, otomotiv ve metal sektöründe belgeler aranmaya başlandı. MADDE – (1) Bu Tebliğin üncü maddesine ilişkin denetimler iş müfettişlerince yapılır.


Bu Tebliğ hükümlerine aykırı davranan işveren veya işveren vekillerine Çalışma ve İş Kurumu il müdürü tarafından her bir çalışan için beş yüz Türk lirası idari para cezası verilir. Peki, nedir bu mesleki yeterlilik belgesi, nereden alınır, hangi meslekler için zorunludur? Yazının devamında bu hususlara ayrıntılı bir şekilde yanıt vereceğim. Dilerseniz sayfanın alt kısmından sorularınızı da sorabilirsiniz.


Yazı biraz uzun olacağı için sayfalandırmak istedim. Aşağıda yer alan listeden size uygun başlığa tıklayarak ilgilendiğiniz kısıma.


Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde hizmet verdiğimiz mesleki yeterlilik dalında da belge sürecini hızla yönetiyor, zamandan ve iş gücü kaybından tasarruf sağlıyoruz. Bu bölüm üzerindeki verilere ilişkin talepler, sınavlara ilişkin işlemler, sorgulamalar ve sorular için irtibat noktası ilgili sınavı yapan Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşudur.

Bu hususlarda MYK ile iletişime. Bakanlıktan gelen düzenlemeler sonrası vatandaşların aklına da hangi meslekler için mesleki yeterlilik belgesi veren kurumlar ile iletişime geçilmesi gerektiği sorulmaya başlandığı.


Bilindiği üzere bakanlık sınıfında tehlikeli ve çok tehlikeli olarak gruplandırılmıştır. Oto galeri mesleki yeterlilik belgesi nereden alınır sorusunun cevabı, kesinlikle MYK kurumu tarafından yetkilendirilen belgelendirme kuruluşları olacaktır. Galeri açmak isteyen ya da ikinci el araç satışında danışman olarak çalışmak isteyenler, zorunlu olarak yeterlilik belgesi almalıdır.


Uygulama başladığında meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmak zorunluluğu getiriliyor. Hangi mesleki yeterlilik belgesini almalıyım veya yaptığım iş mesleki yeterlilik belgesi gerektiriyor mu sorusuna cevap bulmakta zorlanıyorsanız belgelendirme danışmanlarına sorularınızı sorabilirsiniz.


Her hangi bir meslek grubunun mesleki yeterlik belgesi alınma kapsamında olması konusundaki incelemeler ve denetimler iş müfettişlerince yapılacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ