Irak vatandaşı ile evlilik

Bu da oturum benzeri bir çalışma olup bir kısım farklı bilgiler içerilen belgelerin hem asıllarının hem fotokopilerinin ibraz edilmesi önemlidir. Ebeveyn ile Irak Vatandaşlığı Almak.


Irak vatandaşı olmak için farklı yöntemler arayanlar her şeyden önce kan ve doğum yollarına başvurmalılar. Her ülkede olduğu gibi Irak’ta da kan bağı öncelikle sebep kabul edilmektedir. Bunun için anne ya da babanın nereli olduğu büyük bir önem taşımaktadır.


Amerika vatandaşı olmak için pek çok yol bulunuyor.

Ancak bu yolların pek çoğu teferruatlı ve sonuca ulaşmak çok kolay değil. Evlilik ile vatandaşlık almak söz konusu olduğunda yine uzun bir süreç sizi bekliyor olsa da diğer yöntemlere göre daha kolay olduğunu söylemek mümkün. Yabancı ile Evlilik Koşulları Nelerdir?


Evlilik yoluyla TC vatandaşı olmak yasal düzenlemeler uyarınca mümkündür. Birbiriyle evlenecek olan kadın ve erkeğin, taraflardan birinin ikamet adresinin bulunduğu belediyeye birlikte başvurarak veya evlilik işlemlerinin yapılması üzere özel hüküm içeren vekaletname ile yetkilendirdiği vekil tarafından evlilik başvuruları yapılabilmektedir.


Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor. Rus Vatandaşı ile Türkiye’de Evlilik. Türkiye’de evlilik için Rus vatandaşı önce konsolosluktan bekar olduğuna dair belge almalıdır.


Evlilik Vizesi, ya da diğer bilinen adı ile aile birleşimi vizesi yabancı bir ülke vatandaşı ile evlenmiş olan Türkler için gereken bir vize türüdür.

Mülakatın temel odak noktasının ABD vatandaşı olan kişiyle olan ilişkinizin doğrulanması ve evliliğin gerçek olup olmadığının sorgulanması olduğunu unutmayın. Yazımızda ayrıntılı olarak bunun anlatımını yapacağız.


Alman Vatandaşlık Kanunu´na göre evlilik yoluyla Alman vatandaşlığı ne kazanılır ne de kaybedilir. Türk Vatandaşlık Kanunu´nun 16. En az yıldır evlilik birliği içerisinde bulunan yabancı, diğer şartları da taşıdığı takdirde vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.


Arama Yap Tüm Ülkeler. EVLİLİK VE DAHA BİR ÇOK SORULARINIZI YANITLIYOR ! CANLI YAYIN - Duration: 49:26. Bulgar vatandaşı ile evli olan kişiler eş üzerinden iki tip vize alabilmektedir.


Eş üzerinden alınan c tipi vizeler, 5-iş günü gibi bir sürede sonuçlanabilir ancak bu süreç oturum vizelerinde daha uzundur (minimum gün). Amerikan Vatandaşı Olma Yolları Amerikan vatandaşı olma yolları ana bölümde gruplandırılır: Çekiliş ile Green Card başvurusunda bulunmak.


Green Card Çekilişine başvurmak – sadece bir şekilde yapılabilir: Yıllık bin kalıcı oturma izni belgesi sunan. Yurttaşlığa Kabul (Naturalizaton) Yoluyla Vatandaşlık için temel bir adım olan Sürekli Oturma Şartı veya Green Card süreci ile ilgili son olarak başvuru sisteminin ustalık gerektiren nitelikli meslek sahiplerinin, yatırımcıların ( örneğin EBvizesi vb.) ve ilk derecek yakınları ABD vatandaşı veya sürekli oturum sahibi olanların daha bir lehine olduğunu söylemekle.


Fransa vatandaşı ile evlenerek ülkeye yerleşmek isteyen kişiler evlilik işlemlerinden sonra uzun süreli vize talebinde bulunabilirler. Uzun süreli vize başvurusu yapacak olan kişiler Türkiye’de bulunan Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği’nden başvurularını bu amaca uygun olarak daha sonra yapabilirler.


Birden fazla eş ile evlilik Türkiye’de kabul görmediği için sadece bir eşine aile ikamet izni verilebilir. Ancak, diğer eşlerinden olan yaşından küçük çocuklarına aile ikamet izni talep edilebilir. Böyle bir durumda ortak velayete sahip anne veya babanın onayı aranır.


Evlilik sebebi gibi en güçlü vatandaşlık başvurusunun dahi neticelenmesi ay ile ay arasında bir zamanı alabilmektedir.

MÜLAKAT VE İNCELEME İŞLEMLERİ: Vatandaşlık başvurusunun işleme alınmasının ardından çiftler iki (2) defa farklı tarihlerde İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Komisyon tarafından mülakata tabi tutulacaklardır. Bulgaristan Vatandaşı ile Evlilik İşlemleri A. Yukarıda belirtilen gerekli evrak listesini konsolosluğun resmi web sitesinden almış bulunmaktayız, evrak listesinde daha iyi anlaşılması ve Türkiye vatandaşı ile Rusya vatandaşı kişilerin evlilik yaptığını varsayarak düzenlemiş bulunmaktayız, farklı durumlarda olan vatandaşların bilgi almaları için Konsolosluk şubelerine başvurmalarının daha doğru olacağını.


Evlenme Ehliyet Belgesi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ