İs yerinde tutanak ve savunma

Yukarıda kimliği belirli personelin aykırı davranışını tespit amacıyla iş bu tutanak şahitler huzurunda ve belgeler ışığında İş Yasasının 25-II ve 109. Merhaba şuan çalıştığım iş yerinde iş makinaları operatörüyüm (eskavatör,forklift) bordroda böyle yazıyor.


Bana bu işten farklı olarak bakım,kaynak, ağır vasıta şoförlüğü ve atık ayrışrıtma işleri yaptırılmak isteniyor. Bu formla birlikte işveren,kendisine tutanakla aktarılan olayı doğrudan savunma talep formunda belirterek işçinin iddialara karşılık savunmasını iletmesini talep eder.


O nedenle savunma istendiğinin fakat savunma verilmediğinin ispatlanması, sonraki adımlara yönelecek eleştirileri bertaraf etmek bakımından son derece önemlidir.

Yaşanan olayda, 29. Sizden tutanak ve savunma istediklerin de nasıl davranmalısınız? Sıkça bize gelen sorulardan biri de iş yerinde yaşanılan sorunlarının en büyüğü işçilerinin hak kaybına neden olan savunma olayıdır.


Olay Tespit Tutanağı. Sataşma Kavga ve Kavga.


Tutanakla tespit edeceğiniz "işyerinde sataşma ve kavga" olayı bir işyeri uygulamasının, disiplin uygulamasının veya işverenin sorumlu olduğu herhangi bir yönetimsel fonksiyonun bir parçası olarak önem taşıyabilir. Somut olayda, şahit beyanları ve dosyada mevcut yazılı savunma ve ifadelere göre, davacının, işyerinde çalışan diğer işçi S.

Bu anlamda, iş sözleşmesinin işverence feshi haklı sebebe dayandığından, kıdem ve ihbar tazminatı istemlerinin de reddine karar verilmesi gerekirken, yazılı şekilde hüküm tesisi hatalı. Tutanağın altının birden fazla kişi ile imzalanması kuraldır. Bu kuralın anlamı tespit edilen olaya bir kaç kişinin tanıklık etmesi anlamına gelir. Mahkeme salonunda yemin.


Tutanak üzerindeki tanık resmi delil niteliğindedir. Bu durum tutanak içeriğinden de anlaşılmaktadır. Kanununda uyarı ve ihtar vermeden önce savunma alınma yönünde zorunlu bir hüküm bulunmamakla birlikte, işçinin uyarı konusu olay hakkında savunması alındıktan sonra uyarı ve ihtarın verilip verilmeyeceğine karar verilmesi daha yerinde bir uygulama olacaktır. Uyarı ve ihtar ile aslında bir iddia da bulunulmakta olup, bu iddianın doğruluğu tartışmalı olabilir.


Savunma hakkı, uluslararası sözleşmeler ve Anayasa’da düzenlenmiş olan temel bir insan hakkıdır. Savunma hakkı denilince ilk akla gelen, yargı mercileri önünde ileri sürülen iddialara cevap verme hakkıdır. Bu çalışmada ise, savunma hakkı iş hukuku yönüyle ele alınmakta, işçiden savunma alınmasını gerektiren haller ve savunmanın ne şekilde olması gerektiği.


Birde aslında bu bilgiler doğru ama bölge yöneticimiz bunu kendisi istiyor. Yani istediğimiz zaman bölge değiştirip satış yapın ama ziyaretleri programa göre girin. Tutanaklar, tarih ve saatle başlar, yine tarih ve saatle biter.


TUTANAK TUTMA İLKELERİ. Ve işçinin imzası bu formda yer almalıdır.

Savunma Talep Formu Ve Personel Formu Nasıl Olmalıdır. Bilgisayar ortamında veya başka bir kişi tarafından yazılmış savunmalar geçerli kabul edilmez. Bu başlık altında tutanak hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli detayları maddeler halinde inceleyeceğiz.


Tarih ve saat : Bir tutanağın dikkat edilmesi gereken detaylarından biri tarih ve saattir. Hatta bir çok belgede tarih ve saatin. Bu malzemeleri iş esnasında ve mutlaka kullanım kılavuzunda yazılı olduğu ve okuduğum ve tarafıma öğretilen şekliyle kullanacağımı, bu malzemeleri gerektiğinde kullanmadığım takdirde meydana gelecek olaylardan, kazalardan işverenimi sorumlu tutmayacağımı, malzemelerin eskimesi veya arızalanması halinde yenisini almak üzere iade edeceğimi ve arızalı.


Tabi biz bu tutanağı görmedik imzalamadık. Ve savunmamızı da tebliğ ediliyor. Yazılan savunmada tarih olarak bir yıl öncesinin tarihinden.


II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri: a) İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması. Ben bir firmada güvenlik görevlisiyim ve firmaya gelen ziyaretcilerin kayıtlarını alıyoruz dün gelen bir ziyaretçinin kaydı yanlış yazılmış ama yazan ben degilim buna rağmen savunmamı istediler sebebi ise o gün o bölgede görevli olduğum için istiyorlar ve ben nasıl savunma yazılır bilmiyorm yardımcı olur musunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ