İtalya oturma izni ile seyahat

İtalya oturma izni ile seyahat

Bu amaçlardan herhangi biri doğrultusunda aldığınız uzun süreli vize ile İtalya sınırlarına girebilmektesiniz. Oturma izni alabilmek için öncelikli olarak ülkeye gidiş amacınızı belirlemelisiniz. Aile birleşimi vizesi ile İtalya ’ya giriş yapan aile üyeleri, ülkeye girişlerinden gün içinde posta ofisinde oturma izni formu doldurmalı ve gerekli belgelerle başvuru yapmalıdır. Schengen vizesi ile işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkün.


Aile fertleri, vizelerini almalarını müteakip, İtalya ’ya girdiklerinden itibaren gün içinde kendilerine en yakın Posta Ofisine giderek, oturma izni için “Kit” doldurmalı ve gerekli. Ancak oturum izni uzatma durumu söz konusu ise randevu kâğıdı ile hava ve deniz yoluyla, aynı sınır kapısından giriş-çıkış yapılarak Türkiye’ye gidip geri dönmek mümkündür.


Etiketler: oturum izni nedir, oturum iznine nerden başvurulur, oturum iznine nasıl başvurulur, kimler oturum iznine başvurabilir, kimler oturma izni alabilir, oturma iznine başvuru şartları, finlandiya oturum izni, finlandiya oturma izni, finlandiya aile birleşimi, finlandiya vatandaşı ile evlenmek, finlandiya vize, finlandiya vatandaşlık, au pair nedir, au-pair nedir, au-paire. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile uzun süre oturma izni bulunanlar, İtalya turistik vize evraklarını hazırlamalı ve teslim etmelidir.


Ancak gerektiği zaman talep edilen belgelerde değişikliğe gidilebilir. Endonezya vatandaşlarının ve oturma izni olanların dışında son gün içinde Çin, İtalya, Güney Kore ve İran’da bulunan yolcuların, havayolu mürettebatın ülkeye girişine ve transit geçişine izin verilmiyor.


İtalya oturma izni ile seyahat

Coronavirus ile mücadele kapsamında ikinci bir duyuruya kadar tüm uçuşları askıya aldı. Oturma izni başvurusu, banka hesabı açtırma, ev kiralama, telefon hattı, burs ödemesi, toplu taşıma kartı, maaş gibi daha pek çok kamusal işlem bu numara olmadan gerçekleşmez.


Ayrıca Codice Fiscale ile senelik brüt 4. Serbest Dolaşım sadece birlik üyesi ülke vatandaşlarını kapsamaz. Aynı zamanda birliğe üye devletler arasında malların serbest.


Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya ’ya giriş. Yunanistan’da daimi oturma izni, Avrupa’da seyahat kısıtlamalarını kaldırmakta ve AB genelinde vize şartlarını düzenlemektedir.


Konsolosluğu’na hangi amaçla oturum izni istediğini belirtmesi gereklidir. Oturma izni genellikle çalışma, eğitim ve aile birleşimi gibi sebepler için verilmektedir.


İtalya oturma izni ile seyahat

Eğitim için İtalya ’ya gitmek isteyen bir kişiye gün yetmiyorsa, oturum izni için başvuru yapması gereklidir. Sayfa ile arası Ahmet’i ilgilendirmiyor. Eğer İtalya ’da yıldan fazla süredir ikamet ediyorsanız veya evlilik birleşimi ile oturma izni alacaksanız, sizin Carta di Soggiorno’ya başvuru yapmanız gerekiyor. Onun için de bu kısımlar doldurulmalı.


Başvuru yaparken biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası da muhakkak dosyadaki yerini almış olmalıdır. Türk hükümetinin yanı sıra, turizmciler ve sivil toplum kuruluşları, Hollanda Dışişleri Bakanlığı ile görüşerek, "Türkiye, en az İtalya ve İspanya kadar güvenli. Akdeniz iklimi, futbolu, modası ve ‘La dolce vita’ yaşam tarzıyla bilinir. Kısacası ideal bir tatil ülkesi ve ikinci bir ev için de en iyi yerlerden biridir.


Burada Golden Visa ile oturum izni aldıktan sonra gelip yaşamak ve çalışmak isteyen yatırımcılarımıza benim önerim kendi iş sahaları veya buraya hitap edecek bir iş kolu üzerinden kendi şirketlerini açmalarıdır. Golden Visa yasasında kendi şirketini açmak ile alakalı aksi bir hüküm bulunmuyor.


Avrupa Birliği ülkeleri arasında özgürce seyahat. Türk vatandaşlarının İtalya ’da oturma izni almak için yıllık olarak yaklaşık bin Euro’ya yakın paraya sahip olmaları gerektiği belirtildi. Başvuruların değerlendirilmesi ve kararların verilmesi sadece Fin makamlarca yapılmaktadır.


Vizesi, İtalya Vizesi : Normal Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır (Vatikan için de geçerlidir). Kısa bir zamandan beri yürürlükte olan yeni düzenlemeyle, Almanya’ya iyi şekilde uyum sağlamış, ancak sadece müsamahalı oturma izni ile ikamet edebilen gençler oturum izni hakkı da elde edebilecekler.


Bunun için: Ya Almanya’da doğmuş ya da yaşını doldurmadan önce Almanya’ya yerleşmiş olmaları, en az altı yıldır burada yaşıyor olmaları, başarılı bir. Ata Kurumsal, İkamet izni, ( oturma izni ) Yabancı sermayeli şirket kuruluşu, Çalışma izni, Resmi muhasebe, bordro, Türk iş hukuku, Turkuaz kart ve Türk vatandaşlığı gibi başlıca konularda tam profesyonel yetkinlik ile hizmet verebilen, TSE (Hizmet Yeterlilik) belgeli, DUNS ve NSPA gibi uluslararası saygınlığı olan kuruluşlara üye bir Türk danışmanlık firmasıdır.


Bunlardan ilki çalışılacak olan ildeki valilik bünyesindeki Göçmenlik İçin Tek Gişe (Sportello Unico Immigrazione) ofisidir. Kişiler genellikle iş ve eğitim gibi durumlardan dolayı oturum izni almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ