Vizesiz ülkelere seyahat sigortası zorunlumu

Ancak seyahat sigortasının vize için kullanılacak bir evraktan çok daha önemli olduğu unutulmamalıdır. Seyahat sigortası vize istemeyen ülkelere giderken zorunlu tutulmayabilir.


Balkan ülkeleri ve diğer vizeden muaf ülkelere giderken de yurtdışı seyahat sigortası yaptırmak çok önemlidir. Gideceğimiz ülkenin sağlık standartları çok düşük olabilir. Yabancı ülkelere seyahat planı yaparken uygulanacak adımların başında o ülkenin vize zorunluluğu olup olmadığını kontrol etmek gelir.


Türk vatandaşları için vize şartı arayan ülkeler, seyahat öncesinde sağlık sigortası yaptırmanızı da zorunlu kılar. Yurt dışı seyahati için gereken şeyler sıralandığında seyahat sağlık sigortası en başta gelir. Tüm büyükelçilikler ve konsolosluklar tarafından kabul edilir. Avrupa’yı ziyaret edenler, kaza, yaralanma veya diğer ani olayların gerçekleşmesi durumunda sağlık hizmetlerini ekonomik olarak karşılayabilmeli ve giderebilmelidir.


Dünyada, Türkiye dışında 2ülke var ancak hepsini vizesiz ziyaret etmek mümkün değil. Anadolu Sigorta olarak seyahat sağlık sigortası ürünümüz ile yalnızca tatil sırasında olabilecek riskler için değil, tur ile yapılan tatilin iptal olması ve aile üyelerinden birinin ölümü veya evde meydana gelen hasar nedeniyle yolculuğun durdurulması gibi kişileri beklemedikleri bir anda hazırlıksız yakalayan durumlar karşısında da sigortalımızı koruyoruz.


AB Kanada ve Japonya gibi ülkelere seyahat gerçekleştirecekseniz bu ülkelerin yurtdışı seyahat sigortası fiyatları avrupa ülkelerine göre biraz daha yüksek çıkmaktadır. Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar!


Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden kişilerin Türkiye dışındaki ülkelere yaptıkları seyahatleri esnasında oluşan, Seyahat Sigortası kapsamındaki giderlerini, işbu ‘Özel Şartlar’ ve Seyahat Sağlık Sigortası Genel Şartları çerçevesinde, poliçede yazılı ödeme limiti ve oranları dahilinde temin eder ve kapsam. Seyahatleriniz sırasında kendinizi ve ailenizi risklere karşı güvence altına alabilmek için sigortanızı.


Vizesiz ülkelere seyahat sigortası zorunlumu

Schengen bölgesindeki ülkelere gidecek öğrencilerin vize başvurusunda seyahat sürelerini kapsayan Schengen seyahat sigortası yaptırmaları gerekir. Erasmus programı ile yurt dışına çıkan öğrenciler pasaport harç bedelinden muaftır, bu konuda daha detaylı bilgi almak için harçsız öğrenci pasaportu sayfamızı ziyaret edin. Ancak bazıları uygulamada kolaylık sağlayarak sınır işlemlerinin.


An itibariyle uzak fakat ticari ve kültürel açıdan son derece önemli ülkelere giriş için her türlü başvurunun gerçekleştirilebilmesi için en uygun zamanlardan bir tanesidir. Yurtdışı Seyahat Sigortası. Genelde seyahat öncesi hazırlıklarda, gündeme pek alınmayan bir konudur seyahat sigortası.


Türkiye’de bulunan ve binlerce kişinin ziyaret. Ukrayna, Moldova veya Singapur gibi vizesiz giriş yapabildiğimiz ülkelere giderken, seyahat sigortası yaptırmak akla hiç getirilmez.


Yurt Dışı Seyahat Sigortası, Amerika ve Schengen ülkelerine vize alırken istenilen evraklar arasındadır ve mecburi bir sigorta türüdür. Vize Sigortası olarak da bilinen Seyahat Sigortası ‘nın kapsamı ve faydalarını sigortacı ve gezgin kimliğimle kaleme almak istedim. Bu ülkelerin bir çoğu turistik olarak tercih edilen destinasyonlardır. Hal böyle olunca, son yıllarda pek çok insan vizesiz ülkelere seyahat etmeyi tercih ediyor.


Vizesiz ülkelere seyahat sigortası zorunlumu

Vize başvurularında zorunludur, vizesiz gidilen ülkere zorunlu değildir fakat vize istemeyen ülkelere gidişte dahi sağlık sigortası yaptırmanız sizin avantajınızadır. Gittiğiniz ülkede ücretsiz sağlık hizmetin faydalanabilir ve sigorta firması ile anlaşmaya dahil olan kalemlere dikkat ederek kapsamın neler olduğunu görebilirsiniz. Avrupa’da bulunan vizesiz ülkelere her zaman elinizi kolunuzu sallayarak girebileceğinizi düşünmeyin.


Vizesiz ülkelere seyahat sigortası zorunlumu

Arnavutluk, Makedonya ve Sırbistan ülkeye girişlerde bazen çok katı davranabiliyor. Sigortanın haricinde dönüş biletiniz ve konaklama rezervasyonunuzun. Tabii vizesiz ülkelere ya da vize başvurusunda seyahat sağlık sigortası istemeyen ülkelere seyahat ederken de kendinizi güvenceye almanızda fayda var!


Oldukça cüzi miktarlara, seyahatiniz esnasında başınıza gelebilecek durumlara karşı güvence oluşturan seyahat sağlık sigortasını yaptırmadan yola çıkmamanızı öneririz. Eski Yugoslavya’nın merkezi Sırbistan, Türklerin Avrupa’da vizesiz seyahat edebildiği ülkeler arasında. Renkli gece hayatı, ekonomik konaklama ve yeme-içme seçenekleri, tarihi ve turistik noktalarıyla Sırbistan, özellikle genç Türklerin tercih ettiği bir destinasyon.


Başkent Belgra ülkeye giriş kapısı. Novi Sa Novi Pazar (Yeni Pazar), Niş gibi kentler de ülkeye. Genelde ‘ya ne vizeye o kadar para vericem’ dememin ardından çareyi vizesiz ülkelerde ararım.


Eğer hali hazırda vizem varsa o zaman vizeli ülkelere gider ve masrafları minimum düzeyde tutarım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ