Sgk doğum raporu onaylama

SGK rapor onaylama işlemi nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında sizlere gereken bilgiyi vermeye çalışacağız. Muhasebecilerin analık rapor onaylama işlemlerinde en çok takıldıkları nokta, aktarma raporudur.


Yani çalışan annenin kendini iyi hissetmesi ve buna istinaden kanuni olarak hakkı olan 37. SGK bildirimi nasıl yapılır?


Sgk tarafından sigortalının hastalık, iş kazası, meslek hastalıkları ve doğum raporu alması durumunda geçici iş göremezlik ödeneği olarak ödediği paraya rapor parası deniliyor. Analık geçici iş göremezlik ödemesi olarak ödenir.

Bundan dolayı da rapor teslimi zamanında yapılmalıdır. Rapor manuel verilmiş. Hak sahiplerine doğum. Normal istirahat raporlarında bu kısımda çalışmamıştır.


VE çalışıyor gösterdim ve bayan şimdi doğum yapmış ve doğum sonrası raporu sisteme düşmüş fakat doğum öncesi raporu yok girişi 05. Ancak bu süreçte ne yapacağız. Bu raporu nasıl kapatacağız.


Nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir.

SGK analık-çalışabilir raporu ile ilgili bir evrak götürmeyecekmiyiz. Sgk Cep Telefonu Güncelleme. Sigortam Ödeniyor Mu?


ENGEL RAPORU NASIL ALINIR: ENGEL RAPORU ORANI ANKARADA DÜŞERMİ - Duration: 3:39. Anne bu süreçte maaş alsa da almasa da SGK ödeme yapar. Analık rapor parası verilirken çalışmadıkları gün ile gün bazında maaşı çarpılır ve bu miktarın üçte ikisi hesaplanarak anneye ödeme yapılır.


Yukarıda çalışmayan annelere ödenen yardım da defaya mahsus ödenmekte. Bu yardımı sigortalı çalışan anneler de alabilmekte. Bu kurum da raporu SGK ’nın internet sitesi üzerinden onaylayabilir.


Yani doğum parası başvurusu sistem üzerinden otomatik bir şekilde gerçekleştirilebilir. SGK sistemini kullanmayan şirketler ise yazışma yoluyla onaylama işlemini yapmalıdır.


Bu işlemlerin ardından da doğum parası alınabilir. SGK da kendim onaylattım ödeme yapılmayacak mi? SGK ile anlaşması olmayan sağlık kuruluşlarındaki istirahat raporu düzenlemeye yetkili hekimler ya da sağlık kuruluşları tarafından düzenlenen istirahat raporlarının ödenekleri, anlaşmalı hastanelere onaylatılmasına gerek olmadan alınabilecek. Halk arasında doğum parası olarak bilinen ödeme, SGK mevzuatında göre analık rapor ödemesi olarak geçmektedir.


Doğum parasının yatıp. SGK tarafından doğum parası ödemesi yapılmaz.

SGK doğum rapor parası ödemesinin yapılabilmesi için öncelikle doğumun gerçekleşmiş olması gerekiyor. Biten ilk rapor için işveren çalışmazlık bildirimi yapar.


Konu ile ilgili olarak cevabını merak ettiğiniz tüm sorularınızı yorumlar kısmına yazarak bize iletebilirsiniz. Ayrıca hizmet akdine tabi ya da kendi adına ve hesabına yaptıkları çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine emzirme ödeneği ödenir.


Böyle bir durumda programa annenin TC Kimlik Numarası da girilecektir. Emzirme ödeneğine esas doğum raporu, eşi çalışmayan erkek sigortalıya da verilebilmektedir.


En önemlisi de bu durumun doğum yapan kadının doğumdan önce hekim raporu ile çalıştığı sürelerin doğum sonuna eklenmesini talep ettiği veya analık sigortası ödemesinden yararlanmak istediği durumlarda fark edilmesidir. Fark edilen yanlışlığın üzerine İşveren tarafından ek aylık prim ve hizmet bildirgesi verilerek geriye dönük durumun düzeltilmesi istenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ