Pasaport için muvafakatname

Muvafakatname, halk arasında izn belgesi olarakta adlandırılmaktadır. Genellikle çocuklar için pasaport ya da kimlik kartı alınırken istenen bir belgedir. Kişilerin kendisi dışında başka tüzel ya da özel kişileri, kendi üzerindeki haklar için, verdiği izin dahilinde yetkilendirmesini sağlayan yetki (izin) belgesidir.


Muvafatnameler genel olarak noterlerde düzenlenir. Birden çok farklı işlem için gerekli olan muvafakatnamede farklı belgeler gerektiğinden kimliğiniz ile notere başvuruda bulunmanız halinde gerekli evrakları öğrenebilirsiniz. Noter muvafakatname ücreti, pasaport İşçi, işyeri, stajyer, kira, tapu için muvafakatname alma. Boşanmış eşlerden birinin çocukları için pasaport çıkartılmak istenirse diğer eşten de muvafakatname alınması gerekmektedir.


Kanunlar gereğince eşlerden birinin çocukları gizlice yurtdışına çıkarmasının önüne geçmek maksadıyla bu zorunluluk getirilmiştir. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden işlemler biraz uzun sürede yapılır.


Karşınıza otomatik olarak bir bilgi ekranı çıkacaktır, burada yaşının altında olan vatandaşların pasaport başvurusu yapmak için anneleri ve babaları ile birlikte gelmesi ya da beraberlerinde muvafakatname getirmeleri gerektiğini anlatan bir uyarı ile karşılaşılır. Bu uyarıyı kabul ettiğinizi beyan eden “kabul ediyorum” yazısına tıklayın. Anne baba ile birlikte müracaat etmek suretiyle, aşağıdaki şekilde işlem yapılmalı.


Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Bordo pasaport için gerekli belgeler şunlardır: T. Ayrıca ergin olmayan.


Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Eğer pasaport başvurusu reşit olmayan yada engelli bir birey için yapılıyorsa muvafakatname gerekir.


Muvaffakatname çocuğun pasaport işlemlerinden haberiniz olduğunu ve izin verdiğinizi ifade eden bir belgedir. Bu ve benzer durumlarda muvafakatname gereklidir.


Eğer kişi yaşını doldurmuş ve fiziksel engeli varsa kendisi de başvuruda bulunabilir. Zihinsel engelli olması durumunda ise vasi izni gerekir. Bebekle veya çocukla yurt dışına çıkmadan önce yapılması gereken ilk iş pasaport çıkarmak değildir!


Pasaport için muvafakatname

Pasaport başvurusu için gerekli belgeler. Yapılacak ilk iş muvafakatname çıkarmaktır… Çünkü bu belge ile ancak anne veya baba ayrı ayrı çocuklarıyla vize başvurusu yapabilir, pasaport çıkarabilir ve yurt dışına. Bulgaristan vatandaşı. Bir noter sadece babanın vermesi yeterli dedi.


Bunun için de muvafakatname örneği hazırlayıp, vermeniz gerekiyor. Farklı bir noter de sizinle yolculuk etse bile kendinize muvafakatname vermeniz lazım dedi.


Evinizi satmak istediğinizde eşinizden, veraset ve intikal yoluyla bir aracın devir işlemlerinde reşit olmayan varisten, boşandığınızda çocuklarınıza pasaport çıkarmak istediğinizde, yaşından küçük çocuklarınız için spor etkinlikleri için muvafakatname (izin belgesi) vermeniz gerekiyor. Evliliği sonlandırmış olan ebeveynlerin, çocukları için pasaport almak istemeleri takdirinde çocuğun velayetinin kimde olduğu göz önüne alınmaksınız muvafakatname isteniyor.


Pasaport için muvafakatname

Bu evin satışını gerçekleştirebilmek için kesinlikle eşinden muvafakatname alması gerekiyor. Bir sportif aktiviteye katılmak için ya da boşanmış olan çiftlerin çocuklarının çıkartmak istedikleri pasaport için eşlerinden muvafakatname alması gerekmektedir. Ekte Muvafakatneme örneği bulunmaktadır. Emniyet müdürlükleri muvafakatname vermeye yetkili kurumlardan bir tanesidir.


Söz konusu kimlik kartlarının seyahat amacıyla kullanılabilmesi için mutlaka hamilinin fotoğrafı bulunması gerekmektedir (çocuklar ve bebekler dahil). Anne ve babanın, reşit olmayan çocuğun pasaport alması için izin verdiğini gösteren muvafakatname almanız gerekiyor.


Pasaport için muvafakatname

Hem annenin hem de babanın kimlikleri ve imzası ile noterden ortalama 1TL civarında ücrete çıkartılıyor. Eğer eşinizden ayrıysanız veya herhangi bir sebeple eşiniz başvuru sırasında yanınızda olmayacaksa bu belgeyi önceden almanız şart.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ