Psikoteknik belgesi nasıl alinir

Belge için yaklaşık saat süren ve kişinin beden ve ruhsal sağlığının. Türkiye karayolları taşıma yönetmeliğinin gereğince zorunlu tutulan psikoteknik belgesi, sürücülerin güvenli bir şekilde trafiğe çıkmaları ve ticari araç kullanırken psikolojik durumlarının nasıl yönleneceği konusunda fikirlerinin olmasını sağlayan birkaç uygulama sonucu verilen belgedir.


Bu değerlendirme psikologlar tarafından yapılmaktadır ve testlerde simülatörler kullanılmaktadır. How To Re-inflate or Re-Pressurize A Storage Tank To A Reverse Osmosis Filtration System (RO) - Duration: 10:35. Bunun dışında psikoteknik raporu ile ilgili diğer hususlar da yazımızın konuları arasında yer almaktadır.


Yazımız sayesinde aklınızdaki psikoteknik sorularının tamamına cevap bulabilirsiniz. Binlerce araç kullanıcısını ilgilendiren psikoteknik belgesi hakkında araştırma yapılmaya başlandı.


Yolculuk esnasında neler yapabileceğinizi, odak ve dikkatinizin hangi durumlarda kaydığını, psikolojik yeterliliğinizi ölçmektedir. Bu ölçüler kapsamında, sinirlenme, davranış bozuklukları, zihinsel.


Başka bir tabir ile psikoteknik belgesi kişinin bahsi geçen işe uygun olup olmadığını gösteren bir belgedir. Trafikteki olası senaryolara verilen tepkiler ölçülecek. Testi geçmeden ticari araç kullanmaya devam eden sürücülere ve araç sahiplerine para cezası. Ehliyet fotokopisi.


Psikoteknik belgesi nasıl alinir

Belgeyi sağlık bakanlığı aracılığıyla görevlendirilmiş kurumlardan alınması gereklidir. Teknolojinin ve internet sistemlerinin yer aldığı çağımızda, internet üzerinden birçok bilgiye belgeye ulaşabilirsiniz.


Psikolog-Psikiyatr ve Halk. Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olan E- devlet kapısı artık bütün belgelerinizi e imza sayesinden ulaşabileceğiniz bir sistem içerisinde barındırıyor. Sürücülerin yılı dolmamış psikoteknik raporları bulunmakta ise raporlarını e-Devlet’e girip sorğulatmaları gerekmektedir.


Her ikiside ticari araç sürücülerinin alması gereken belgelerdendir. Ancak ikisinin arasında bulunan alma şartları ve süreçleri birbirinden ayrıdır. SRC belgesi daha uzun sürelerde alınmaktadır.


Yazılı test ile ayda bir yapılan Türkiye geneli sınavlarla vasıtası ile alınmaktadır. Hem yüksek para cezasından kaçmak için hem de güvenli bir trafik için bu belge kesinlikle alınmalıdır. Zihinsel becerilere ve yeteneklere bakılan psikoteknik testlerine, belirtilen kişiler alabilir. Uzman bir psikolog eşliğinde yapılmakta olan değerlendirmeler, sözel bir değerlendirme olarak yapılmaktadır.


Bu testleri alamayan. Bu yazımızda psikoteknik belgesi alma ile nereden nasıl alınır hakkında detaylı bilgiler verdik.


Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Yük veya yolcu taşımacılığı yapan tüm ticari taşıt sürücülerinin ve alkol, ceza puanı ve aşırı hız nedeniyle sürücü belgesine el konulan sürücülerin psiko-teknik belgesi alması zorunludur. Src (ADR belgesi ) Belgesi ne işe yarar?


Tehlikeli madde taşıyan araç sürücülerinin sahip olması gereken belge türüdür. Yaşından gün almak gerekiyor. Bir aracın Ticari mi Hususi mi olduğu nasıl anlaşılır?


SRC BELGESİ NE İŞE YARAR? Bu belgeye sahip olmak için yaşından gün almak gerekiyor ve psikoteknik raporu almaları gerekmektedir. SRC BELGESİ E-DEVLET’TEN NASIL ALINIR ? Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az.


Psikoteknik belgesi nasıl alinir

Misafir - Masaüst ü. SRC belgesi almak için de psikoteknik raporu alınması gerekmektedir. SRC belgesi : Ülkeler arası eşya veya kargo taşımacılığı yapan şoförlerin almaları gereken belgedir.


Psikoteknik belgesi nasıl alinir

Kamyon, çekici ve TIR sürücülerinin yanı sıra kamyonet, pikap ve panelvan gibi araçları kullanan sürücüler SRC belgesi almalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ