Tez sayfa numarası nasıl yazılır

Tez sayfa numarası nasıl yazılır

Bu iş bittek sonra oturup sayfalara numara vermek ayrıca berbat bir olay. Size kısaca nasıl sayfay. Otomatik olarak sayfa numaralandırma yapılmış durumdadır fakat kapak sayfasında sayfa numarasının gözükmemesi gerektiğinden, kapak sayfamıza geri geliyoruz ve sayfa numarası eklediğimiz anda açılan Tasarım sekmesinde “İlk Sayfada Farklı. Aslında bunun çok kolay bir yolu var.


Hele ki tez yazımında bu durum daha sıkıcı bir hal alıyor. Bu yüzden bilgim dahilinde bu videoyu çektim. Eğer bu kitaba ilginiz şimdilik, nasıl tez yazılacağı konusunda ise. Romen rakamları ile numaralandırılır (i, ii, iii, iv, v…).


Lisans bölümlerinde son sınıfa geçen öğrencilerin, yüksek lisans, master öğrencilerinin de son döneminde hazırlamakla yükümlü oldukları akademik sorumluluktur. Bu nedenle tez yazacak kişi tez yazma kurallarına yeteri kadar hakim olmalıdır. Fakat bu konuda eksiklerinizi giderip çok iyi tez yazabilirsiniz. Bu kitap ile, başından sonuna kadar tezinizi yazmayla ilgili stratejileri, yönergeleri vurgulamaktadır.


Yaptığınız araştırmanın derinliğini ve neleri incelediğinizi gösterir. Kaynakların belirtilmesinin en temel sebebi sunduğunuz proje raporunda neyin, nereden ve nasıl alındığını göstermektir. Uygulamalı bir şekilde, yavaş yavaş, sindire sindire anlatacağım! Ben de zamanında sizler gibi tez nasıl yazılır, tez nasıl hazırlanır bilmiyordum.


Tablo numarası, çizelge ismi ve sayfa numarası belirtilmesi gerekir. Aşağıdaki listeden tablo listesi örneklerini inceleyebilirsiniz.


Tez sayfa numarası nasıl yazılır

Dış kapaktan sonra mutlaka araya boş bir sayfa konulmalıdır. Daha sonra normal rakam vermek istediğiniz sayfanın başına gelin ve sayfa numarası biçimlendire tıklayın. Burada da başlangıcı olarak seçiyoruz.


Kaynakçada kaynaklar numaralandırılmaz ve sayfa numarası yer almaz. Listesi Ek-6’teki örneğe uygun olarak hazırlanır.


Tek yazarlı yapıt metinde alıntı yapıldıktan sonra, parantez içinde, yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Tek bir sayfaya gönderme yapıldığında “s. Bir tez önerisi neyi araştıracağınızı, neden önemli olduğunu ve araştırmayı nasıl yapacağınızı açıklar.


Bir araştırma teklifinin biçimi alanlar arasında değişiklik gösterir. Kaynağı tanıtıcı bilgiler virgülle ayrılarak sayfa numarası yazılır.


Büyük “S” veya “sh” gibi simgelere gerek yoktur. Bir makale ortalama -sayfa olabilir. Yazıyı okuyup fikir edinebilir, tezinizi hazırlarken sürekli bakacağınız arşiv niteliğinde bir yazı özelliğine sahiptir.


Satır ve paragraflar en sol kenardan başlamalıdır. Sayfa numarası sayfanın üst kısmına, sağa yanaşık yazılmalıdır. Satırlar sağdan ve soldan aynı hizada olmalıdır.


Paragraflar arasında 1. Bu bilgiler tez aşamasına bir türlü nereden başlayacağını bilmeyen ve sonraki aşamaları nasıl düzen sağlayacağını bilemeyen öğrenciler açısından oldukça faydalıdır. Seçilen araştırmada konu adı kısa ve öz olmalıdır.


Nasıl yazılır, Nasıl olmalıdır? Bölümleme sırası ile kısaca, dış kapak, dış kapaktan sonra boş bir sayfa, iç kapak, iç kapaktan sonra boş bir sayfa, tez değerlendirme kurulu sayfası ve daha sonra önsöz, içindekiler,tablolar, şekiller, grafikler dizini, giriş, tezin arka sayfalarında ise, sonuç.


Tez sayfa numarası nasıl yazılır

Sonuç olarak bu meşakkatli yolda emeksiz yemek olmayacağını tekrar hatırlatmak isterim. Yaklaşık ay hafta sonları tam gün, mesai günleri 6-arası uğraşarak (sadece yazma dönemi) bitirebildim bu süreci.


Lisans tezi nedir, tez nasıl yazılır, kolay tez konusu, literatür tarama, tez düzenleme nasıl yapılır. Yüksek Lisans tezi nasıl yazılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ