Samos adası vize kalktı

Great Deals on the Samos in Samos with Sunshine. The Convenience Of All Inclusive! Seferihisar - Karlovasi Samos Hattında Firmamızca Kapı Vizesi Başvurusu Alınmamaktadır. Türkiye sınırları içerisinde oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının vize sahibi olma zorunlulukları bulunmaktadır.


Yunanistan kapı vizesi genellikle Nisan ve Eylül ayları arasında uygulanır. Bazen internette “kapı vizesi kalktı ” haberleri görürsünüz işte bunun sebebi her yıl belirli dönemlerde uygulamadan kalkması ya da uygulamaya geçmesiyle alakalı.

Yani yeşil pasaportunuz var ise vizesiz girebilir, bordo pasaport sahibi iseniz schengen vizesi ya da kapıda vize uygulaması ile giriş yapabilirsiniz. Samos Adası ’na her iki limandan geçebilirsiniz ancak vize uygulaması yapılıyor.


Ezeli dost, ebedi düşman, gönüllerin kardeşi, siyasetin düşmanı… Çalkantılı ilişkilerin odak noktası olan Yunanistan bir adım kadar yakınımızdayken, yıllardır yaratılan türlü bahane günden güne uzaklaştırdı iki milletin yakın kültürünü birbirinden. Kuşadası ve Seferihisar’dan (Sığacık) feribotla Samos’a gidebiliyorsunuz. Vize ücreti yaş ve üzeri için euro 0-yaş için euro dur.


O zamanlar eğitimi devam ediyor, yazları kardeşi ve babasıyla otelde çalışıyordu. Yunan Adası olan Samos 47395kmlik bir alana sahiptir. Kuzey paralelleri ile 2ve 2Doğu meridyenleri arasında yer almaktadır.


Yunanistan Kapıda Vize ile Türkiye çıkışlı adaya seyahat edebiliyorsunuz.

Sakız Adası ⇔ Çeşme. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi vatandaşlar ve Rusya, Belarus, Ukrayna vatandaşları en fazla gün konaklama, tek giriş ve çift giriş hakkı ile kapı vizesi uygulaması dahilindeki adalara seyahat edebilmektedir.


Samos Adası’na giriş yapabilmeniz eğer yeşil pasaportunuz yoksa Schengen vizenizin bulunması şart. Samos Adası’nı günübirlik de gezebilirsiniz ama size tavsiyem en az 3-gün kalacak şekilde plan yapmanız. Uygulama nasıl işliyor?


Yunan adaları ile ilgili ne biliyorsam anlatayım demiştim. Kendimce ve de dilim döndüğünce, size hem Schengen vizesi (Şengen vizesi) sürecini hem de Yunanistan vizesi sürecini, farklarını, masraflarını ve gerekli dökümanlarını anlatacağım.


Samos Adası‘na hem gitmeden önce yaptığım araştırmalarım hem de gittiğimde denediğim ve rahatlıkla size de önerebileceğim farklı konseptte mekanları listeledim. Samos adası düşündüğüm kadar küçük bir ada değilmiş, çok farklı sahilleri, farklı şehirleri olan bir yer. Dolayısıyla gece kalmak yetmedi. Daha uzun kalsak da sıkılmayız diye düşündüm, hiç de geri dönmek istemedim.


Sisam Ulaşım) Öncelikle geçerli bir Schengen vizeniz olmalı. Samos, Kuzey Doğu Ege Adaları bölgesinde yemek: Tripadvisor seyahatseverlerinin 3Samos restoranları hakkındaki 31. Kapıda Vize uygulaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler Kapıda vize uygulaması Nisan – Ekim tarihleri arasında geçerlidir.


Osmanlı toprağı olan adayı gezerken Osmanlı ya da Türklere dair bir yapı göremedim. Samos, Yunanistan’ın Osmanlı’dan aldığı son ada olarak biliniyor. Kuşadası Samos Feribot seferlerini güncel hali ile buradan görebilir, bilet satın alabilirsiniz.


Samos ’a seyahat edecek yeşil ve gri pasaportlu Türk vatandaşlarının vize almasına gerek yok.

Bordo pasaportlu Türk vatandaşlarının ise Yunanistan Schengen vizesi alması şart. Hali hazırda Schengen vizesi olanların ekstra bir izne ihtiyacı yok. Samos adası seyahati sırasında sınır görevlilerinin kontrolü ve vize basımı için pasaport aslının mutlaka başvuru sahibinin yanında olması gerekmektedir. Bizim yolcuğuluğumuz saat sürmüşken, kapıda vize işlemlerimiz saat sürdü.


Atina ya da Selanik aktarmalı olarak Samos’a gidilebiliyor. Bunun dışında Kapıda Vize ile de Samos’a seyahat edebilirsiniz. Adada Aralık ayında gerçekleştirilen Manolis Kalamiris festivali Yunan ve dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenlerin geçit töreni olarak tanımlanabilir.


Ayrıca, Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya (Belarus) ve Ukrayna vatandaşları da bu uygulamadan yararlanabilmektedirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ