Ssk matrahı tavanı aşarsa

SGK TAVANINI AŞAN ÜCRET GELİRLERİNİN PRİME TABİ TUTULMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR. Taban ve sigorta tavan ücreti arasında ödenecek aylık sigorta primleri SGK teşvikleri ne göre farklılık gösterir. Dolayısıyla memura verilecek zam oranının netleşmesi ile birlikte kıdem tazminatında esas alınacak tazminat tavan ücreti de netleşiyor.


Ssk matrahı tavanı aşarsa

YURTDIŞINDA ÇALIŞANLAR İÇİN SGK TAVAN UYGULAMASI DEĞİŞİKLİĞİ. Eğer brüt ücretiniz yüksekse ve bir tam yıllık tazminat hakkınız yukarıdaki tutarı aşıyorsa aşan kısım için ödeme yapılmaz. Ama ücret dışındaki ödemeler, ilgili ayda prime tabi tutulamadıysa sonraki aylarda da prime tabi tutulabilir. SGK matrahı tavanını aşarsa, aşan kısım ay boyunca takip.


Kafama şu sorun takıldı. Sigorta primlerini bildireceğim. SSK tavanını aşan maaş - Alomaliye. Bildiğiniz gibi tavan prime esas kazanç brüt prime esas kazancın katını geçememektedir.


Dolayısıyla maaşı yüksek olan çalışanlar için brüt prime esas kazanç üst sınırı asgari ücretin katını geçemeyeceğinden alınacak tavan maaş hesaplaması için de bu önem arz etmektedir. Tavanı aşan tutarlar için işveren tazminat ödemek zorunda değildir.


SSK prim tavanına (halen 6TL) kadar olan sigorta primi ile gün sayısı (en fazla gün olarak) dikkate alınır. Emekli maaşının belirlenmesinde en önemli kriter olan prim matrahı, birden fazla işyerinde çalışıldığında artacağından dolayı emekli maaşı da artmış olacaktır.


Cari ay SSK Matrahı : 3. Bu durumda cari ayda oluşacak SSK Matrahı 4. Eğer brüt prime esas kazancınız belirlenen tavan tazminat tutarının üzerinde ise üzerindeki kısım için ödeme yapılmaz. Sadece tavana kadar olan kısım için ödeme yapılır.


Ssk matrahı tavanı aşarsa

Bir Yıl İçin Ödenecek K. Gün Sayısı eklendi. Yine örneğimizden gider isek bu yeni uygulama ile tek bir çift maaş versek bile ödeyeceğimiz prim 17. Tabi ki önceki yıldan sarkan bir tavan.


SSK hastanesinde doktor olarak çalışmakta iken T. Emekli olduktan sonra iki ayrı işyerinde işyeri hekimi olarak çalışıyorum. Doğal olarak da her iki işyerinden de ücretimden ayrı ayrı SGDP kesiliyor. Emekli olmadan farklı işyerlerinde çalışanların SSK pirim tavanının üzerinde kesilen pirim tutarı. Biz tavanı aşan geriye kalan 3. Başka bir anlatımla halen uygulanmakta olan SSK primlerinin matrahı aynı zamanda işsizlik sigortası priminin de matrahıdır.


Prime esas matrah aynen diğer sigorta kollarında olduğu gibi ve aynı alt. Eğer SSK MATRAHımız ssk tavanı aşarsa, aşan rakam ssk matrah fazlası olarak gelecek aya devreder.


Ssk matrahı tavanı aşarsa

Gelecek ayki ssk matrahı tavanı bulmamış ise tavanı aşmayacak şekilde ilave edilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Aday Çırak ve Çıraklara Ödenecek Asgari Ücret Meslek eğitimi gören örgün eğitim öğrencilerine ve üzerinde personel çalıştıran. Kıdem Tazminatı Tavanı.


Bu kalan rakam üzerinden hesaplama yapacağız. Bu şekilde kümülatifler toplana toplana gelmektedir. Haziran ayına geldiğinde buraya dikkat etmek gerekir. TL – 3000-TL = 1.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ