Taşıma irsaliyesi eİrsaliye kapsamında mi

Sevk irsaliyesi ise malı sevk edenlerce düzenlenir. Firmamız demir ticareti yapmaktadır. Taşıma İrsaliyesi e-İrsaliye kapsamında mı? Kapsamında Olmayanlara e-İrsaliye Nasıl Düzenlenecek?


Malın alıcısının biliniyor olmasıyla birlikte, alıcının e-İrsaliye uygulamasına kayıtlı olmadığı durumda da matbu kağıt sevk irsaliyesi yerine elektronik ortamda e-İrsaliye düzenlenecektir. Söz konusu e-İrsaliye doğrudan alıcının bilgilerine göre.


Taşıma irsaliyesi eİrsaliye kapsamında mi

Uygulamasına Dahil Olduktan Sonra Kâğıt İrsaliye Düzenlenebilir Mi ? Sadece “sevk irsaliye” belgesi e-irsaliye kapsamına dahil edilmiştir. Kağıt formundan farklı olarak, ürünü taşıyan aracın plaka bilgisi ve aracı kullanan şoförün kimlik bilgileri de yer alır.


Taşıma irsaliyesi eİrsaliye kapsamında mi

Sevke konu edilen mal nakliyeci bir firma aracılığı ile alıcıya ulaştırılıyorsa veya alıcı tarafından satıcıya iade ediliyorsa, bu işlem için alıcı veya satıcı sevk irsaliyesi düzenlemelidir. Taşımaya aracılık eden Nakliyeci firma da taşıma irsaliyesi düzenlemek zorundadır. Kargo firmalarının düzenlediği taşıma irsaliyeleri e-irsaliye kapsamında mıdır?


E-İrsaliye Kaydı Olmayanlara E-İrsaliye Düzenlenebilme Durumu. Hangi yol ile taşınırsa. Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığının 22.


Kullanma Kılavuzu (TASLAK) Versiyon 1. Düzenlenen bu e-İrsaliye üzerinde, düzenlenen matbu sevk irsaliyesine ilişkin bilgilere yer verilmelidir. Yoksa e-İrsaliye yi malın satıcısı mı düzenleyecek?


Fatura ya da e-Arşiv fatura. Ya da sadece taşıma irsaliyesi ile malın lojistik depodan alıcıya ulaştırılması mümkün müdür? Mükelleflerin, özel entegratörün veya GİB’in e-İrsaliye ilgili sistemlerinde.


Malın taşıta yüklenip, sevkiyatın başlamasından itibaren, araçta e-İrsaliyenin bir örnek kâğıt çıktısının. Lojistik merkezi taşıma irsaliyesi ile birlikte ayrıca e-İrsaliye mi düzenleyecek?


Kontrol memurları yol denetimleri sırasında kullandıkları sistem üzerinden sevk irsaliyesini sorgulayabilirler. Ancak taşıma irsaliyesi, araç, rotasyon ve şoför bilgilerini içerir ve kağıt olarak düzenlenip nakliye aracında bulundurulmalıdır. Bir elektronik belge olarak e-irsaliye, kâğıt ortamdaki “sevk irsaliyesi ” belgesi ile aynı hukuki nitelikleri taşıyor.


Taşıma irsaliyesi eİrsaliye kapsamında mi

Biri sevk, diğeri taşıma irsaliyesidir. Bununla birlikte araç, şoför ve yön bilgisi taşıyan taşıma irsaliyesi yine kağıt olarak araçta bulundurulmaya devam edecek. Zincir Teslim Durumunda e-İrsaliye Düzenlenmesi Durumu.


Uygulama kapsamında düzenlenecek e-İrsaliyelerde alıcı ve satıcı dışında alıcı ve satıcı adına hareket tarafların da. Ynt: taşıma irsaliyesi ceza İrsaliyede ücret yazılma zorunluluğu yoktur.


E-İRSALIYE KULLANABILIR MIYIM? Caza ile ilgili yargı kararı daha önce forumda yazılmıştı, arama yaparak ulaşabilirsiniz. Ancak aynı mal satışı için hem e fatura düzenleyip hem de elinizde varolan eski irsaliyeli faturayı irsaliye yerine kullanılmak üzere düzenlemeniz mümkün değildir.


Bu nedenle alıcı ve satıcı tarafları e-İrsaliye sistemine kayıtlı olmalıdır. Ayrıca malın alıcısının biliniyor olmasıyla birlikte, alıcının e-İrsaliye uygulamasına kayıtlı olmadığı durumda da matbu kağıt sevk irsaliyesi yerine elektronik ortamda e-İrsaliye düzenlenecektir.


Bu hallerde düzenlenen e-İrsaliyeler, kullanılan yöntem ya da özel entegratörün sunmuş. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yrrlğe giren e-İrsaliye Uygulaması, yaygın olarak kullanılan belgelerden biri olan irsaliyenin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak elektronik belge olarak dzenlenmesi, elektronik ortamda iletilmesi, muhafaza ve ibraz edilmesini kapsayan uygulamadır.


Kendi malını kendi aracı ile taşıyanların taşıma irsaliyesi düzenlemesi gerekmez. Bu durumlarda sevk irsaliye yeterlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ