Tekirdağ ilçeleri nüfusu
TEKİRDAĞ erkek nüfusu 542. Yüzde olarak ise: %5erkek, %4kadındır. Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 6kişi ile Kapaklı) İlde yıllık nüfus artış oranı % olmuştur.
Harita üzerinde sol taraftaki menüleri kullanarak uydu haritası ve normal harita görünümüne geçebilirsiniz. Platolar bir aşınma yüzeyi karakterindedir. Km olduğu için kilometrekareye 1insan düşmektedir. Ayçiçek yağı ve buğday üretiminin büyük kısmı bu şehirden sağlanmaktadır.
Ergene ve Kapaklı ilçelerinde sanayi ve tarım ekonomisi çok gelişmiştir. ANKARA İLÇELERİ NÜFUSU. Köy ve belde nüfusu : 25. Tekirdağ nüfus yoğunluğu hesabı ise, Tekirdağ yüzölçümü 6. Karadeniz kıyısı oldukça kısadır.
Marmara bölgesinde yer alır. Malkara, Ergene ve Saray ilçe nüfusları de neredeyse yerinde sayıyor. Türkiye’nin yağlık ay çiçek ve buğday üretiminin büyük bölümünü karşılar.
UNUTULMUŞ ZAMANLARI TAŞIYAN ÇINAR AĞAÇLARI. BU HATA ŞANLI TARİHE YAKIŞMIYOR.
Türkiye İlçeleri Türkiye’deki İlçeler, Türkiye’de illerden sonra gelen idari bolum ilçelerde yaşayan nüfus %oranındadır. Türkiye’de her şehire bağlı ilçeler bulunmaktadır, bu ilçelerin en büyüğü Ankara’da bulunan ve Milyona yakın nüfusu ile Çankaya ilçesidir. Bilinen en eski adı, Bisanthe ve Rodosto’dur. Doğudan Silivri, Muratlı ve Lüleburgaz ilçeleri ile çevrilidir.
Hatip, Hıdır Ağa, Nusratiye. Genel Toplam Alan: 3km2. Pendik, kadın nüfusu 360.
Doğal güzellikler ve deniz tatili için Şarköy, Kumbağ ve Uçmakdere bölgeleri ilk sıralarda gelirken yabancı turistlerin sayısı da bir hayli fazladır. Resim ekle Video ekle Haber ekle Yazı ekle. Ancak Kürtler yakın yıllarda göç etmiş Kürtlerdir.
Bunun dışında çok az sayıda yerli Kürt vardır. Bakırköy ilçesi, içinden ayrı ilçe çıkardı. Küçükçemece ilçesi kuruldu. Güngören ilçesi kuruldu.
Bahçelievler ve Bağcılar ilçeleri kuruldu. Bu kapsamda Kapaklı, Çerkezköy ve Ergene ve Saray ilçelerimizde, ilçelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak önemli kültür. Yaklaşık milyon nüfusu bulunan kent ovalarla kaplıdır. Bulgaristan’dan gelen göçmenler buraya yerleşerek bugünkü yerli halkı oluşturmuşlardır.
Trakya bölgesinin en fazla nüfusa sahip ilçesi Çorlu’nun yeni nüfusu da 2bin 8olarak tespit edildi. Süleymanpaşa arası 2. Hayrabolu arası 42. Antik kaynaklarda Adı Tzolous’dur.
Merkez ilçeye km.
Yorumlar
Yorum Gönder