Yurt dışından telefon getirmek 2020

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı artırıldı. Ancak yine de yurt dışından telefon getirmeye karar verirken, öncelikle seçtiğiniz modelin yurt içinde ve yurt dışındaki (bulunduğunuz ülkedeki) satış fiyatlarını bilmeniz gerekir. Türkiye’de kullanabilmek için yaklaşık 2. TL IMEI kayıt harcı ödemek zorundasınız. Ve bir pasaporta senede sadece adet telefon kayıt ettirebilirsiniz.


Bu ücret IMEI kayıt ücreti olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca bandrol ücreti ayrıca istenecektir. TL gibi bir IMEI kayıt ücreti ödemeniz gerekiyor. Peki bu fiyata rağmen yurt dışından cep telefonu almak mantıklı mı?


Yani, yılda bir kez yurt dışından telefon alabilirsiniz. Eskiden bu süre yıldı ve harç parası 1TL’ydi. Yeni gelen yasa ile her şey değişti. Bu ürünler çok ucuza mal edilmektedir.


Yurt dışından telefon getirmek 2020

Bu amaç için kullanılan pek çok site vardır. Ancak bu sitelerin çoğunda ürünler dolarla satılmaktadır. O anki dolar kuru üzerinden.


Diğer taraftan Resmi Gazete’de yayınlanan ve Temmuz’da yürürlüğe giren karar kapsamında, aylık ürün sipariş etme limiti de olarak belirlendi. Yani yurt dışından bir ay içerisinde en fazla beş ürün satın almanıza izin veriliyor. Karar kapsamında şirketlere ise adet numune siparişi verebilme hakkın tanındı.


Bu durumda yurt içinden bu paraya uygun bir telefon almak çok daha mantıklı oluyor. Mevzuata göre SIM kart taşıyan cihazları bireysel olarak çevrimiçi alışveriş yolu ile satın almanız mümkün değil.


Cihazın fiyatı ne olursa olsun gümrükte ya da PTT kargoda takılır ve el konulur. Dijital Türk 196views. Buna göre cep telefonlarının serbest dolaşıma giriş işlemlerini gerçekleştirmeye yetkili gümrük.


Bugün ise yurt dışından akıllı telefon getirme konusu ile ilgili yeni bir haber ortaya çıktı. Yeni düzenlemeyle işlemler iyice zorlaştı.


Yeni çıkan kararname ile beraber, pasaportuna kayıt yaptıran kullanıcı yıl içerisinde başka bir telefonu pasaportuna kayıt yaptıramayacak. Bunların dışında, kişilerin telefonlarını pasaporta kayıt etme süreci de değişti. Yani bu tarih itibari ile artık yurt dışından gelirken beraberinde cep telefonu getirmek isteyen kişilerin getirmiş oldukları ikinci cep telefonları farklı bir vergilendirmeye tabi tutulacak.


Yapılan yeni uygulamaya kapsamında getirilen ikinci cep telefonu için iki katı vergi talep edilecek. Yurt Dışından Telefon Getirenlerin (ya da Getirmek İsteyenlerin) Yapması Gerekenler! Gürhan Kulaklı — yıl önce. Yurtdışından satın alındığında çok daha ucuz olan telefonları pasap.


Yurt dışından telefon getirmek 2020

Bu yükseliş %258’lik bir zam anlamına geliyor. Yeniden Değerleme Oranı 22. Maddi anlamda yurt dışından telefon getirmek avantajlı bir durum olsa da telefonu ülkemize getirdikten sonra bazı sorunlar ile karşılaşabiliyoruz. Bu engeli ise kayıt ücreti alarak sağlamaktadır.


Yurt dışından telefon getirmek 2020

Alınan yeni bir karara göre vatandaşlar, yurt dışından beraberlerinde ya da sipariş üzerine getirecekleri bazı teknolojik ürünlerde ek ödemeler yapacaklar. Buna göre bilgisayar, tablet, radyo ve cep telefonu gibi ürünlerin yurt dışından getirilmesi, biraz daha zorlaşmış olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ