Yurtdışı telefon kayıt süresi geçerse

Yurtdışı telefon kayıt süresi geçerse

Yasaya göre, getirilen cihazın yurt içinde kullanılabilmesi için verilen süre içerisinde cep telefonu harcının ödenmesi ve IMEI numarası kaydının yapılması gerekiyor. Habere göre yurt dışından getirilen telefonların kaydı için zorunlu olan 1güne ek bir süre ilave edildi.


Kayıt süresi dolarsa ne yapılmalı? Yurtdışından kaç tane cep telefonu getirilebilir? Gün içerisinde yapılmayan cihaz kaydı için çözüm nedir? Yurda giriş kontrolü başarısız.


Telefonları kayıt ettirmeden kullanma süresi ikiye katlandı! Bilgi Teknolojii ve İletişim Kurumu’nun ( BTK ) yaptığı yazılı açıklama ile yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayıt ettirilmeden kullanılacağı süre uzatılıyor. Dolayısıyla yurtdışı telefonlarda kapanma süresi ve kayıt işlemleri çok önemli bir husus haline gelmektedir. Günün ardından telefon kapanarak kullanım dışı hale gelmektedir.


Yurtdışı telefon kayıt süresi geçerse

BTK, bugün çok önemli bir açıklama yaptı. Yolcu beraberinde yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt altına alınması için gereken süre günden 1güne çıkarıldı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye seyahatlerinde mobil telefonlarını gün yerine 1güne kadar kayıt yaptırmadan kullanabileceklerini söyledi. Daha önceden alınan kararlı yurt dışından getirilen cihazların 1gün içinde kayıt altına alınması gerekiyordu. Telefon kayıt süresi yeni düzenleme ile beraber uzayacak.


Yani ay boyunca telefonu kullanabilirsiniz. Eğer ay içerisinde vergisini yani harcını ödemezseniz telefon kullanıma BTK tarafından kapatılır. Bunlar için e-devlet üzerinden işlemleri yapmanız yeterlidir. Yani vergi dairesine ya da BTK’ya gitmenize gerek yok.


Ama ben illa vergi dairesine gidip, kuyrukta. Bu kayıt işlemi için de bir ücret ödemek gerekiyordu. Ancak alınan kararla birlikte, kayıtsız kullanım süresi mayıs ayı itibariyle gün uzuyor.


Silme süresi geçtiyse WhatsApp mesajları muhtemelen karşıya ulaşacak ve hiç istemediğiniz durum gerçekleşecek. Bunun önüne geçebilmek amacıyla silme süresi geçerse WhatsApp mesajları nasıl silinir başlığımızda bir yöntem anlatıyoruz. Ayrıca halihazırda yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye seyahetlerinde de ülkemizde telefonlarını kullanabilmesi için gün süre tanınıyordu.


X görüşme kaydı nasıl yapılır. Plus da görüşme kaydı. Yeni kanuna göre servis süresi günü geçerse eğer ürünün.


Bildirim yapılmış olmasına rağmen iş günü içerisinde teslim alınmayan. Benim bildiğim kadarıyla cihaz servise kayıt olduğu andan itibaren iş günü içerisinde teslim edilmek zorunda. Ya da parasını iste, iki seçenek var işte günü geçerse. GARANTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİKTE.


IMEI sorgulama ve IMEI kayıt ücreti… HABERİ PAYLAŞ. Cep telefonları kayıt yapılmadan gün süresince kullanmak mümkünken, BTK’nın yapmış olduğu açıklama ile bu sürenin 1güne çıkartılacağı müjdesini verdi. Sürekli olarak yurtdışından gelen Türk vatandaşları günlük sürenin çok kısa bir zaman olduğu konusunda şikayetlerini belirtiyorlardı.


PTT’ye gidip e-devlet şifreni al ve internet üzerinden e-devlet sitesine gir. Herhangi belge gerekmeden kaydını yap. Ya da Abone kayıt merkezine gidip kaydını yaptır. BTK, yaptığı yazılı açıklamada, yurtdışından cep telefonu getiren kişiler için, pasaporta kayıt ettirme süresinin 1gün e çıkartılacağını söyledi.


Bu süre daha önce gündü. Bu yolu takip ederek kolayca telefon numaranızı sisteme kaydedebilirsiniz. E reçete sms bilgilendirmesi. Yurt dışından telefon getirenler müjde!


Yurtdışı telefon kayıt süresi geçerse

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sms kayıt sistemine bir kere kayıt olduğunuzda artık doktor tarafından yazılan elektronik reçete bilgileri telefonunuza gelmeye başlayacaktır. Eğer kayıtlı olduğunuz halde reçete numaranız ya.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ