Yurtdışından gelen telefonu satmak

Yurtdışından gelen telefonu satmak

Telefonu bir akrabamın pasaportuna kaydettirdik. Başka pasaporta IMEI kaydı yapılamayacağı için, yurt dışından gelen telefonların satışı nasıl yapılacak?


Herkesin merak ettiği konuyu, Bize Soruyorlar video serimizde. Günümüzde akıllı telefon fiyatlarının son derece yüksek olması sebebiyle yurt dışından telefon satın almak çok daha uygun geliyordu. Böylece, yurt dışından gelen bir telefonun IMEI numarasını başkasının pasaportuna kaydettirip kendi adınıza kayıtlı hattınız ile kullanmanız mümkün olmayacak.


Yurtdışından gelen telefonu satmak

Türkiye’de kaydettirip, sanki Türkiye’den almış gibi kullandım. Yasaya göre, getirilen cihazın yurt içinde kullanılabilmesi için verilen süre içerisinde cep telefonu harcının ödenmesi ve IMEI numarası kaydının yapılması gerekiyor.


Kazançlı bir tercih olabilmesi için bu farkın 2. Yurtdışından alınan telefon kaydı harcı, ne yazık ki artık 1. Pasaportsuz telefon kaydı yapmak mümkün mü? Başkasının getirdiği telefonu kaydettirip kullanabilir miyim?


Bu ürünlerin farklı kaynaklar ile yurtdışından alınması sonrasında iç pazarda satılması konusunda gümrük uygulamaları en çok merak edilen konu olmaktadır. Yurt dışı telefon kayıt ücreti (harcı) ne kadar? Arkadaşlar merhabalar öncelikle. Bir sorum olacaktı.


Sizin getirme hakkınız yok ve başka birisinin pasaportu üzerine kayıt yaptıracak iseniz yukarıda belirttiğim gibi yurda son girişi üzerinden 1gün geçmemiş olması gerekmektedir. Sermaye olmadan ürün getiremeyeceğinizi, vadeli ya da senet gibi prosedürlerin dikkate alınmadığını belirtmek isteriz. Selam arkadaşlar, ben yurtdışından gelen bir telefonu açtırmak istiyorum.


Yurtdışından gelen telefonu satmak

Artık gönül rahatlığıyla cihazınızı kullanabilir, satmak istediğinizde kayıtlı cihazınızı kolayca devredebilirsiniz. Bu işlem, siz karar verdikten sonra, gerekli belge vs.


PTT şubesinin yakınlığına bağlı olarak ve bir kısmı bilgisayar başında olmak üzere saatten az sürmektedir. Merhabalar,ben yurtdışından -uzakdogudan falan ürün getirtip internetten satmak istiyorum. Hangi ülkeden telefon almak istiyorsanız, bu telefonu alıp ülkeye sokabilirsiniz.


Havaalanında herhangi bir problem olmayacaktır. Bu da yurtdışından telefon getirmenin daha da zorlaşacağı anlamına geliyor. Ya da daha açık ifade ile yurtdışından telefon getirmek anlamsız hale geliyor.


Ancak kanuna baktığımızda bu telefonu satmak istediğimiz zaman ne olacağı konusunda açıklama bulunmuyor. Eskiden yurt dışından gelen telefonları gün içerisinde kayıt yaptırmanız gerekiyordu. Yeni sisteme göre, yurtdışından gelirken yanınızda getirdiğiniz cihazları 1gün içerisinde kayıt yaptırabilirsiniz.


Bu süreyi aşma durumunuzda, telefonunuz aramalara kapanacaktır. Nasıl Kayıt Yapacağım? Burada devreye e-devlet. IMEİ numarasını öğrenmeniz gerekiyor.


Yabancı plakalı araç nasıl getirilir ve kimler kullanabilir? Yabancı araba getirme rehberimizi incelemek için tıkla! PASAPORTSUZ NÜFUS CÜZDANI İLE İMEİ KAYDI ( CANLI İMEİ KAYDI !!!, ÇOK KOLAY, YENİ SİSTEM İMEİ KAYDI) - Duration: 11:41. Ancak bu işlem her pasaport için iki senede bir defaya mahsus yapılabiliyor.


Kayıt, e-devlet portalı üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Malumunuz elektronik eşyaların pahalılığı, ek vergiler, ilave ücretler gibi bir çok değişiklik yapıldı. Yurt içinde kullanabileceğiniz bir telefonu ihmale almadan değerlendirmelisiniz.


Aksi halde bir süre sonra bu telefonu kullanma şansınız olmayacaktır. Akrabalar yurtdışından telefon gönderecek bana. Fakat onlar gelmeyecek. Bu yüzden pasaport yok elimizde.


Bu telefonu benim kayıt ettirmem lazım. Herhangi bir para cezası ya da başka bir ceza gelir mi.


Bunun yanı sıra kaliteli markaların ortaya koymuş olduğu nitelikli telefon modelleri, yine bu konuda insanların en çok tercih ettiği seçenekler olmaya devam ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ