K belgesi olmayan araçların cezası 2018

K belgesi olmadan taşıma yapan firmaların bin YTL para cezası ve faliyet durdurma cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini ifade. K belgesi denetimleri trafikte yapılabildiği gibi Ulaştırma Bakanlığı memurları tarafından firmaların adreslerinde de yapılabilmektedir. Kbelgesi, sahip olduğu araçlarla nakliye işi yapan şahıs ve şirketlerin alması gereken belgedir.


Faaliyeti gereği Kbelgesine eklenecek tüm araçların kullanım amacı bilgisi “Ticari Yük Nakli” olmalıdır. SRC belgesi bütün ticari araçlar için (ticari taksi, kamyonet, doblo, kango vb, kamyon, tır, çekici, servis araçları, minibüs, öğrenci servisi, otobüs, halk otobüsü ve benzeri diğer ticari araçlar) bulundurulması zorunlu bir belgedir.


K belgesi araçların adına değil şahısların ya da şirketlerin adına verilen bir yetki belgesi olduğu için aslında yetkisi olmayan bir kişiye K belgesi yetkisiyle kullanılabilecek bir aracın kiralanması uygun değildir ve yakalanması durumunda idari para cezasına tabidir. Dbelgesi bulundurmama cezası ne kadar?


Resmi Gazete(3.Değişiklik) yaptığı değişikle resmi gazetede yayınlanan ve taşımacılıkta kullanılan araçların kayıt altına alınması kapsamında zorunlu hale getirilen belge türüdür. TL olarak saptanmıştır. Ticari taşıt kullanıldığı halde sürücü yetki belgesi olmayan şoföre 2TL, Araç ruhsat sahibine 6TL para cezası uygulanmaktadır.


Araç muayenesi olmayan araçların, son muayene süreleri itibari ile faizli bir şekilde toplam muayene ücreti hesaplanır. Ve bu ücret, nakit olarak araç sahibi tarafından ödenmelidir. Muayenesiz Araç Kullanma. Tıpkı Kbelgesinde olduğu gibi, yetki belgesi olmadan taşımacılık yapmanız halinde idari para cezası ile karşı karşıya kalırsınız.


TL idari para cezası alırsınız. Yetki belgesiz ikinci el araç satanın cezası katlanacak İkinci el otomobil alım satım işiyle uğraşan kişiler için yetki belgesi zorunlu hale geliyor.


TEM otoyolundan çıkartılarak geri çevrilecek. Kurallara uymayan sürücülere idari para cezası uygulanacak. Belgesi Neden Alınır.


Ama cezanın büyüğü asgari kapasitesi altına düşmeniz halinde oluyor. Ayrıca muayenesi bitiş ve yenilenmeyecek durumda olan araçların satış işlemlerinin gerçekleşebilmesi için de sıklıkla trafikten çekilerek satış yapılması yöntemine başvurulur. Yeni düzenleme ile görev onay belgesi olmayan hiç bir araç çakar lamba kullanamayacak.


Kullanan araçlar bir süre trafikten men edilecek ve 1TL trafik para cezası ödemek zorunda kalacak. Yetki belgesi olmayan ve araç alım satımı yapan kişilere bin TL para cezası kesilecek. Tescil belgesi olmayan araçlara bin lira idari para cezası ile cezalandırılır. BELGE YOKSA SATIŞ DA YOK!


Hız sınırı aşımı, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve kırmızı ışıkta geçme gibi sıklıkla ihlal edilen trafik kurallarının cezaları arttırıldı. Ancak taşınmaz ticareti ile uğraşmayan vatandaşlar, kendi isimlerine tescilli taşınmazları satarken ya da kiralarken yetki belgesi alma zorunluluğu bulunmuyor. Yeni araçların alınması durumunda onlara da trafiğe çıkmadan önce belge kapsamı içerisine aldırmanız şarttır.


D- Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 9–10–11. Dyetki belgesi alabilmek için taşımada kullanılacak araçların yaşından küçük olması gerekir.


Cezayı, kamuyu temsil eden polis, jandarma, vergi memurları, sivil memurlar kesebilecek. Satış işlemlerinin d İkinci el otomobil alım satım işiyle uğraşan kişiler için yetki belgesi zorunlu hale geliyor. Kbelgesi kiralama ve Lbelgesi kiralama yaparak ticari yük taşımak bazen avantajlı bazende dezavantajlıdır. Aksi takdirde uyarı (30TL) idari para cezası uygulanacaktır.


Resmi Gazetede yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile Karayolu ile Taşımacılık faaliyetleri için standartlar yeniden düzenlenmiştir. Araç muayenesi yaptırmama cezası, muayenesiz araç kullanma cezası nedir, ne kadardır, kaç paradır, kaç TL'dir TIKLAYIN. Hurdaya çıkarılmış araçların karayolunda. Zorunlu Kış Lastiği Uygulamasına uymayana ise 8lira ceza kesilecek.


Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır. Araçlar, Yönetmelikte sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.


Ancak bu tarihten sonra enerji kimlik belgesi olmayan binalarda yer alan daireler hiçbir şekilde satılamayacak ve kiraya verilemeyecek. Yani enerji kimlik belgesi almama cezası uygulanmayacak ancak bu belgeyi almayan binalarda bulunan taşınmazların kiraya verilmesi ya da satılması mümkün olmayacağı için kat malikleri enerji kimlik belgesi almak zorunda kalacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat yer teslİm tutanaği örneğİ word

Klasör sırtlığı excell

Yıkım işleri teknik şartnamesİ