İşyeri adres değişikliği bildirim süresi ve cezası
Adres değişikliğini ne kadar sürede bildirmem gerekir, adres değişikliği bildirim süresi ve fazlası. Adres beyanında bulunmama cezası ne kadardır? SGK müdürlüklerine bildirim süresi ne kadardır?
Her şeyde olduğu gibi adres değişikliği bildiriminde de olduğu gibi belli bir süre vardır. Yani gün içinde adres değişikliği bildirimi dilekçesi ilgili ergi dairesine verilmelidir. Peki günün sonunda verilse ne olur? Süre sonunda verilmiş olursa vergi dairesi bu dilekçeyi alır.
Ancak geç bildirimden dolayı mükellefe geç bildirim cezası kesilir. Yani belli bir adreste işlerini yürüten gerçek veya tüzel kişi adres değiştirebilir. Tabi bu değişikliğin vergi dairesi tarafından işlenebilmesi için eski adresin terk edilmesi ve yeni adreste faaliyete başlanılmış olması gerekiyor.
A-Farklı ildeki adrese taşınma 5sayılı Kanunun inci maddesi ve Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’nin üncü maddesi gereğince işyerinin faaliyette bulunduğu adresten başka bir ildeki adrese nakledilmesi halinde nakil tarihini takip eden on gün içinde SGK’ ya işyeri bildirgesi verilmesi gerekmektedir. Kişi yeni bir yere taşındığı zaman mutlaka bunu ilgili makamlara bildirmesi gerekmektedir.
Ancak mücbir bir sebep ile ikametgah değişikliği bildirim yapamadıysanız para cezası uygulanmaz. SGK’ya bildirin İşveren, en geç sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte, işyerini SGK’ya bildirmekle yükümlü tutuluyor.
Bu bildirim sonrasında ayrıca işyeri ile ilgili durum değişiklikleri meydana gelmişse bu durum değişikliklerinin de yasal süresinde kuruma bildirilmesi gerekir. Arkadaşlar bir mükellefim (bilanço usulünde defter tutuyor, limited şirket) 14. Bu belge, vergi mükelleflerinin bilinen iş adreslerini değiştirmeleri halinde adres değişikliğini vergi dairesine bildirmek için kullanılır.
Ynt: işyeri adres değişikliği gün süre var ama cezası yok sanırım, aynı ile sınırı içinde. Bu cezayı gün içerisinde ödeyen kişilere ise ¼ oranında indirim uygulanmaktadır. Adres değiştirip iş günü içerisinde İlçe Nüfus Müdürlüklerine bildirmeyen, yanlış ya da yalan beyanda bulunanlar hakkında idari para cezası kesiliyor.
Sosyal Güvenlik Merkezi) görev bölgesine nakledilmesi hâlinde işyeri bildirgesi verilmez. Cezalar 3ve 6TL. Ancak, nakil tarihini takip eden gün içinde durum, işverence eski ve yeni üniteye bir yazı ile bildirilir.
Yeni ünite, nakil bilgilerine dayanarak işverene işyeri sicil numarasını bildirir. PC yok, uygulanmış ise de kaldırılması için dilekçe verilmeli.
TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür. Dolayısıyla adres değişikliği beyanında ya da bildiriminde bulunmayan kişiler, devlet tarafından suçlu sayılmaktadır. Başlama ve Bırakma Bildirim Süreleri. ADRES DEĞİŞİKLİĞİ.
KENDİ İSTEĞİ İLE Ö. Hafta sonlar ve resmi tatil günleri bu süreye dahil değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yayımlanan 3. Uygulama İç Genelgesi ile yoklamaların etkinliğinin artırılması amacıyla belirlenen mükellef grupları için İç Genelgede belirtilen şartların gerçekleşmesi koşuluyla işe başlama, adres değişikliği, şube açılışı ve işi bırakma yoklamaları kaldırılmıştır.
Bilanço esasına göre defter tutmakla yükümlü olanlar için, aylık asgari ücretin oniki katı tutarında. Sigortalı sayılanların maddî olan ve olmayan unsurlar ile birlikte işlerini yaptıkları yerlerdir.
Adres Değişikliği Bildirim Süresi Kaç Gün? Değişen bilgilerin üzeri okunacak şekilde çizilmek ve yenisi yazılmak suretiyle yeni levha, onaylatma dönemine kadar kullanılmaya devam edilir. Aynı il içinde, aynı SGK merkezine bağlı bir nakil ise.
Bu İşyeri Değişikliği, işçinin gündelik hayatını değiştirecek ya da zorlaştıracak ölçüde zahmetli de olabilir. Değişikliğin işçinin aleyhine sonuçlar doğurması ve işçinin duruma razı gelmemesi anlaşmazlıklara neden olabilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder