Sgk borç bildirim belgesine itiraz süresi
Sgk borç bildirim belgesine itiraz dilekçesi. Fark işçilik, işveren prim borcu tebliğlerinde genelde itiraz süresi gündür ve itiraz süresi yazıda belirtilir. Borç tahakkuku yapılmadan dava açma süresi başlamaz. Kurum tarafından bu kapsamda bir borç tahakkuku yapılmamışsa aylık itiraz ya da dava açma süresi başlamayacaktır.
Bu süre borcun tahakkuku ve tebliğinden itibaren başlar. Peşin ödeme itiraz ve dava yollarına başvuru hakkını kaldırmaz, eğer süresi geçmemişse peşin ödemeye rağmen itiraz ve dava yollarına başvurulabilir.
Ancak itiraz veya dava sonucunda eğer Kurum idari para cezası uygulaması haklı bulunur ve idari para cezası iptal edilmezse, bu durumda Kurum cezanın indirim nedeniyle tahsil edilmeyen % 25’lik kısmını da tahsil eder. Borç bildirim belgesine itiraz etmenin veya etmemenin sonuçları nedir acaba? Bu borç ödeme belgesinin ödeme emri niteliğinde olup olmadığına yönelik farklı duyumlar aldım.
Sosyal güvenlik reformu ile bir yandan ayrı ayrı tüzel kişilikleri olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın tek çatı altında toplanması, bir yandan da yeşil kartlılar ve yabancılar dahil ülkede yaşayan herkesi kapsamına alacak şekilde Genel Sağlık Sigortası uygulamasının devreye sokulması, işlem sayısı ve bütçe. Benimki celse sürdü ama sonuç. Rapor için bildirim süresi raporun bittiği yani işçinin işbaşı yaptığı tarihten itibaren başlanır.
Buna göre bildirim için son tarih rapor bitimini takip eden ayın 23’üdür. Hafta sonuna denk geliyorsa takip eden ilk iş günüdür. Ebildirge" linki ile girilmelidir.
Ek Bildirge Cezası geç verilen aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar prim ve hizmet beyannamesinden kaynaklı olarak uygulanmaktadır. Bildiğiniz gibi işverenlerin her ayın aylık prim ve hizmet belgesini takip eden ayın 23’üne kadar, muhtasar ve prim hizmet beyannamesini ise takip eden ayın 26’sına kadar elektronik ortamda gönderimi zorunludur.
Bildirim süresi geçici iş göremezlik raporunun bitiş tarihini takip eden aydaki son beyanname veriliş tarihidir. Yani muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verenler için takip eden ayın 26’sı diğer işyerleri için ise rapor tarihini takip eden ayın 23’üne kadar yapılması gerekmektedir.
Fazla veya yersiz ödemeden kaynaklanan alacaklar, merkezde ilgili birimce, taşrada ise il müdürlüklerince düzenlenen ve Genelge ekinde (Ek-5) yer alan Borç Bildirim Belgesi ile 11. Tebligat Kanununa göre ilgililere tebliğ edilecektir.
Ancak, ödeme emrine itiraz edilmeden önce, itirazda bulunan şahsın tamamen veya kısmen haksız çıktığı takdirde, alacağın % zamla birlikte tahsil edileceği hususunu da göz önünde bulundurması yerinde olacaktır. Bu süre içerisinde itiraz sahibi isterse itirazından vazgeçebilir. Vazgeçilmesi halinde aynı İPC için tekrar.
TİRAZ SÜRESİ GÜN. Kanuna göre ödeme emrine itiraz süresi, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren gündür. Tarafına ödeme emri gelen borçlu tebliğ tarihinden itibaren gün içerisinde kuruma itirazda bulunursa, konu yargıya gitmeden zaman aşımına girip girmediği Prim Tahakkuk İtiraz Komisyonunca.
Para Cezası İtiraz Komisyonu, Ünite amiri veya görevlendireceği yardımcısı, ilgili şef, dosya memuru ve varsa avukattan oluşur. Bilindiği üzere, Kanun ile Kurumca işverenlere, sigortalılara, isteğe bağlı sigortalılara gelir veya aylık almakta olanlara ve bunların hak sahiplerine, genel sağlık sigortalılarına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere, fazla veya yersiz olarak yapıldığı tespit edilen bu Kanun kapsamındaki her.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenlenen soğuk damgalı bu belge, yapılan işin karşılığının alınabilmesine olanak tanır. SGK işlemlerini durdurmaz.
On yıllık zaman aşımına giren borçları silmek için daha önce mahkeme kararı. Yasal süresi içerisinde verilmeyen her bir aylık prim ve hizmet belgesine cezai işlem uygulanıyor, idari para cezası çıkıyor. Ana Sayfa » Blog » Sgk İdari Para Cezalarınına itiraz ve Dava Açma 1. Kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak ortaya çıkan uyuşmazlıklar nerede çözümlenir? SSK Aylık Bildirge Cezası İtiraz Süresi.
Bahse konu gün, iş günü değildir. Para Cezasına İtiraz Komisyonu, ilgili kişinin itirazını reddederse, red kararının tebliğinden.
Kurumun prim ve diğer alacakları süresi içinde ve tam olarak ödenmezse, ödenmeyen kısmı sürenin bittiği tarihten itibaren ilk aylık sürede her bir ay için %oranında gecikme cezası uygulanarak artırılır. Ayrıca, her ay için bulunan tutarlara ödeme süresinin bittiği tarihten başlamak üzere borç ödeninceye kadar her ay için ayrı ayrı Hazine Müsteşarlığınca.
Kanunun geçici nci maddesinde yer alan sandıklara, sandık iştirakçiliğinin başlama veya sona ermesine ilişkin bildirimi, süresi içinde ya da Kurumca belirlenen.
Yorumlar
Yorum Gönder