Plaka zeyil işlemi

Eskiden trafik şubelerde yapılan plaka değiştirme işlemlerinin yerini Noterler almış durumda. Eğer aldığınız araçta plaka değişikliği olacaksa yapılan sigorta ilk plakanıza yapılacak ve siz plaka değiştirdikten sonra yeni aldığınız plakaya aktarılacaktır.


Plaka zeyil işlemi

Bu işleme zeyil işlemi denir. Bunlar araç devri ile plaka değişikliği ve ikamet yeri değişimi sebebiyle plaka yenileme işlemleri.


Plaka zeyil işlemi

Yeni gelen düzenlemeyle il sınırları içerisinde araç plakaları artık değiştirilmiyor. PLAKA DEĞİŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?


Aracınızın plakasını sadece ikinci elden araç satın aldığınızda yada başka bir ile taşındığınız zaman değiştirebilirsiniz. Değiştirme işlemi araca ait plaka bilgilerinin tamamen değişmesidir. Notere plaka değişikliği bildirimi yapıp daha sonra ücretini ödeyiniz.


Bu başvuru için sizlere aylık bir sürenin ayrıldığını unutmayınız. Noterden bu belgeyi aldıktan sonra gün içerisinde ikamet ettiğiniz şehrin emniyet müdürlüğünün trafik tescil şubesinden randevu alırsınız. Plaka Değişim İşlemi Aşamaları.


Randevu tarihinde aracın sigorta poliçesi, noter. Artık plaka yenileme işlemleri NOTERLİKLER tarafından yapıldığından dolayı herhangi bir randevu alma işlemine gerek yoktur. En yakın Notere gidip randevusuz plaka yenileme ve değiştirme işlemi yapabilirsiniz. Muayene sonucu plaka yenileme yapmanız istenirse size.


Eskimiş, hasar görmüş, yıpranmış ve artık okunmayan plakaları yenilemek için de tıpkı plaka değiştirme işleminde olduğu gibi önce NOTER’e ardından da şoförler odasına başvurmalısınız. Trafik sigortaları şehir’e göre değişeceği için aradaki fiyat farkını fazla ise size iade edeceklerdir.


Birde şöyle bir sorunum gib. Ve özel plaka çıkarma işleminin normal plaka çıkarma işlemi ile çoğu prosedürü aynı olmakla beraber plaka çıkarma işlemi için ödenen ücret biraz daha yüksek olmaktadır. Devletin verdiği özel plakalar ve şahıs otomobillerinde kullanılan özel plakaların çıkarma işlemlerinin ne gibi bir prosedürü olacağı konusunda yazımızda bilgilendirme yapılacaktır. Emniyetten plaka yenileme tedbil olarak randevunuzu alıyorsunuz öncelikle.


Ben Fatih te işlem yaptırdım ve randevu olmadan işlem yapmıyorlar. Gitmeden önce randevu aldıktan sonra en son sayfanın çıktısını alıyorsunuz. Ruhsat ve kimliğniz ve fotokopileride yanınızda olsun.


En yakın sigorta şirketine giderek yeni plakanıza zeyil işlemi yaptırmanız gerekecektir. Tl sigorta işlemi yaptırdınız diyelim. Aracı devraldıktan sonra ay içinde yeni plaka için adresinizin kayıtlı oluğu ilçenin trafik tescil şubesine gitmeniz gerekiyor. Ben de istediğim plakayı seçtim.


TL bağış yaptım makbuz karşılığı. Orijinal fontlu APP. Ankara’da ve diğer tüm illerde plaka değişikliği yapılacaksa trafik sigortası başvuru öncesinde mutlaka yapılmalıdır.


Araç plakası sorgulama işlemi. Eski plaka adına sigortanızı yaptırdıktan sonra yeni plakaya sigortanızı zeyil ettirebilirsiniz. Yeni plakaya göre yapılan poliçe tutarına göre iade ve ek ödeme istenecektir. Genelde şasi numarası üzerinden takip yapılır.


Kasko işlemini hemen yapabilirsin. Onda da zeyil yapılır. Ancak hem kaskoyu, hem de zorunlu trafik sigortasını plaka olduğunu belirterek yaptırman lazım.


Noter satış işlemi sırasında plaka değişikliğini talep ediyorsunuz. TL civarı) Aracın plakasını sökerek emniyete gidiyorsunuz.


Plaka zeyil işlemi

Yeni plaka çıkarmadan tekrar noterden kendi üzerime satışı devrettik. Zeyil işlemi ücretsiz bu arada. Yine plaka değiştirmek istediğimizi belirterek.


Eski plakalarımızı sökerek Trafik Şubeye gidip işlemlerimizi yaptırıp ruhsatımızı aldık. Sonra sigortayı yaptırdık.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Khk danıştay temyiz dilekçesi

Klasör sırtlığı excell

Dou online sınav doğuş edu tr