Vergi levhası nedir
Bu makalemizde sizlerle birlikte vergi levhası nedir, nasıl ve nereden alınır gibi sorulara elimizden geldiğince yanıt vereceğiz. Türkiye genelinde özellikle birkaç senelik dilim içerisinde devletin vergi sistemi ile alakalı olarak ciddi alamda somut adımlar attığını biliyoruz. Her sene mayıs ayının sonuna kadar yenilenmesi ve kolaylıkla okunup görünecek halde asılması gerekir.
Kanunun nci maddesi gereğince mükellef olanların vergi levhası almaları zorunludur ancak asmaları zorunlu değildir. Zira vergilerin ödenip ödenmediğinin takibini mümkün kılan vergi levhası almak işletmeler için zorunludur ve her işletmenin duvarında yer almalıdır. Her yıl mayıs ayının son gününe kadar vergi mükellefleri vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren vergi levhasını almak zorundadırlar.
Ticari kazanç sahipleri, serbest meslek erbabı olan kişiler, defter tutan çiftçiler, kolektif şirketler ve adi komandit şirketlerin vergi levhası olmalıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı uygun gördüğü bazı özel şirketler ve kamu kurumlarının, onay kodu kullanarak vergi levhasının doğruluğunu sorgulama hizmetinden yararlanmalarına izin vermektedir.
Kamuoyu denetimi için bulundurmanın zorunlu olduğu bu belge, her senenin Mayıs ayından son gününe kadarki kazanç ve bu kazanç için ne kadar vergi ödenmesi gerektiğini gösterir. Mükellefler yalnızca şirket açma sürecinde ödeme yaparlar ve az önce de belirtildiği gibi vergi levhası temin etmek için bir masraf ödemek zorunda kalmazlar.
Alınmış olunan vergi levhasında mükellefin yapacağı işle ilgili bilgilerin yanında kendi kişisel bilgiler de yer alır. Bunlar vergi levhasında değişmez başlıklardır. Bunları sıralayacak olursak mükellefin adı soyadı, ticaret unvanı, iş yeri adresi, vergi kimlik numarası,bağlı bulunduğu vergi dairesi, vergi türü,işe başlama tarihi,merkez faaliyet.
Peki vergi levhası nedir ? Yani hangi üründen ne kadar vergi alındığını gösteren bir belge olarak ön plana çıkmaktadır. Bu belge Maliye Bakanlığı tarafından verilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ve ticari anlamda işletme sahibi olan şahısların ve ticari kuruluşların bulundurması ve sahip olması, Türk Anayasası ile zorunlu halde olan vergi levhası, ticari faaliyetler yürüten şahıs ve kişilerin ticari faaliyetlerini belgeleyen bir resmi evraktır.
Bu uygulama şimdilik sadece bireysel sorgulamalar için aktiftir. Eğer çoklu sorgulama yapılmak isteniyorsa bunun için. Aktarılan levha, mükellefin kendisi ya da yetki verdiği serbest muhasebeci mali müşaviri veya yeminli mali müşaviri tarafından yazdırılarak temin edilir.
Online Ödeme Almak. Paywant ile internet işletmeniz için “ vergi levhası ön şartsız” mobil ödeme almaya başlayabilirsiniz.
Bu sitemizden verilen hizmetler, Başkanlığımızca yapılan geliştirmeler sonucunda ivd. Yeminli Mali Müşavir Dr. Nedim Türkmen cevapla. Indirim kodları, kupon ve kampanyalar için Jarrt.
Türkçe-İngilizce çeviriler: Zargan Ltd. Yol Ver Levhası trafik tanzim işaretlerinin TT-olarak tanımlanan işaret levhasıdır. Ticari faaliyet yapılan iş yerlerinde asılı olması gereken vergi levhası nedir ? Merkez, şube ve satış mağazalarında gördüğümüz vergi levhası mükellefleri kimlerdir? Kimler iş yerlerine vergi levhası asmakla yükümlüdür?
Dur levhası, kavşak köşe başlarında kullanılan, araç sürücülerine kavşağa girmeden önce durmalarını emreden ve bulundukları yolun tali yol olduğunu ifade eden trafik işaret levhasıdır. Merhaba arkadaşlar, size bu yazımda dur levhası nedir ? Dur levhasının anlamı ve dikkat edilmesi gereken özelliklerinden bahsedeceğim.
Bu ticari faaliyetler, Gelir İdare Başkanlığı tarafından kontrol edilmekte ve devlete ödenmesi gereken vergilerin takibi yapılmaktadır. Vergi Usul Kanununun inci maddesi derki, gelir Vergisi mükellefleri (Kazancı basit usulde tespit edilenler dâhil) ile sermaye şirketleri her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı almak zorundadırlar.
Vergi Levhası başvurusunu internet üzerinden gerçekleştirilebilirsiniz. Ancak günümüzde iş yerlerinin bir çoğu artık sanal olarak hizmet verir.
Vergi Rekortmenlerine teşekkür belgesi verilir ve bu güzel örnek davranışları sebebiyle kamuoyu ile paylaşılır. Vergiye esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren şekil ve içeriği Maliye Bakanlığınca belirlenen belgedir. Birincil kriter vergi levhası olmamasıdır.
Ancak, Paytr tarafından yapılan yeni bir düzenleme ile artık vergi levhasız sanal pos almak mümkün ve çokta kolay. Vergi mükellefleri, internet vergi dairesi aracılığıile, E- vergi levhası sorgusu da yapabilirler. Eğer bir e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyorsanız veya.
Yapacakları sorgu ile başka bir mükellefin vergi levhasında bulunan bilgilere ulaşılabilirler. Ancak bu uygulama bireysel sorgular için hizmet verecek. Kanun’un nci maddesiyle, VUK’un inci maddesinde yer alan “levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından kolayca okunup görünecek şekilde asmak zorundadırlar. Vergi mükellefi, tahakkuk eden vergiye itiraz etmediği ve kabul ettiği durumda vergi borcu kesinleşmiş olur.
Vergi konusunun verginin hesaplanmasında esas alınan değeri ya da miktarıdır. Vergiler genellikle verginin konusu ile adlandırılmaktadır.
Vergiyi doğuran olay ise vergi konusu ile vergi mükellefi arasındaki ilişkidir.
Yorumlar
Yorum Gönder